fbpx

„A existat un dialog mult mai constructiv cu Dodon”. Moscova, din nou despre apelul Maiei Sandu de retragere a trupelor ruse din Transnistria

Moscova susține că președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, nu a discutat în prealabil cu Kremlinul planul său de a încloui militarii ruși din Transnistria cu reprezentanții unei misiuni internaționale, precum OSCE.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația a fost făcută de către ofițerul de presă a lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, acesta făcând trimitere la declarațiile Maiei Sandu dintr-o conferință de presă. Atunci președinta aleasă a declarat că pentru menținerea integrității teritoriale a Republicii Moldova, militarii ruși din Transnistria trebuie să se retragă.

Peskov a menționat că a existat un dialog „mult mai constructiv” cu actualul președinte al Moldovei, Igor Dodon.

Potrivit acestuia, Kremlinul se așteaptă ca noua președintă a Republicii Moldova să dea dovadă „de o abordare mai echilibrată în contextul relațiilor bilaterale”.

„Ne așteptăm ca aceste relații constructive să continue, să existe o anumită continuitate în acest sens și că ne vom asuma toate posibilele consecințe negative ale oricăror pași abrupți”, a adăugat Peskov.

Amintim că, trei zile în urmă, și reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a comentat declarația președintei alese a Republicii Moldova, Maia Sandu, conform căreia Grupul Operativ al Forțelor Ruse din Transnistria ar trebui retras de acolo pentru a rezolva conflictul.

Zaharova a declarat că declarațiile făcute de Maia Sandu subminează eforturile de soluționare a conflictului pe cale pașnică.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button