fbpx

„Subminează eforturile de soluționare”. Moscova, despre cererea Maiei Sandu de retragere a trupelor ruse din Transnistria

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a comentat declarația președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, conform căreia Grupul Operativ al Forțelor Ruse din Transnistria ar trebui retras de acolo pentru a rezolva conflictul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului de Externe rus astfel de măsuri vizează subminarea eforturilor pentru o soluționare pașnică.

„Considerăm această declarație ca fiind menită să submineze eforturile de soluționare pașnică a problemei transnistrene”, a spus Maria Zaharova.

Amintim că Adunarea Generală a ONU a adoptat în iunie 2018, cu 64 de voturi „pentru” și 15 „împotrivă” rezoluția Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

Amintim că, într-un interviu pentru un post ucrainean, Maia Sandu a declarat că un plan pentru rezolvarea conflictului transnistrean ar include și retragerea completă a trupelor rusești de pe teritoriul R. Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button