fbpx

video | Visul american, devenit realitate. Cum un moldovean din Nisporeni a înființat la Chicago o firmă cu peste 130 de angajați

A plecat peste ocean cu ideea de a-și face studiile superioare în țara unde democrația este la ea acasă, însă viața a luat o altă întorsătură. Astăzi, Garic Covalschi împreună cu alți doi parteneri ai săi dețin o campanie cu o sută de camioane în SUA și peste 130 de angajați, scrie jurnal.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În vara anului 2008, Garri Covalschi era student la Universitatea Tehnică din Moldova și a decis să meargă pentru câteva luni la muncă peste ocean. Era patriot și nici nu-și imagina să rămână în Statele Unite ale Americii pentru o perioadă mai îndelungată. A revenit în Moldova și a absolvit facultatea. A început să facă masteratul și s-a angajat ca profesor la școala auto din Nisporeni. Însă în una din zilele anului 2010, un prieten i-a prezentat o ofertă.

Primul lucru pe care l-au descoperit în State este prețul enorm pentru studii. Moldovenii trebuiau să achite câte 18 mii de dolari pentru un an de școală. Au pus pe pauză dorința de a face un masterat în America și au decis să meargă în alt stat unde aveau prieteni.

Din cauza că această zonă nu era prea populară pentru turiști pe timp de iarnă, le-a fost complicat să-și găsească un loc de muncă. Au rezistat să trăiască doar din bani împrumutați, iar peste câteva luni au reușit să obțină un job.

Era la mii de kilometri depărtare de casă, cu planuri care se ruinau, iar în Moldova nu avea cum să revină, deși primise o veste îngrozitoare. Simțea că are nevoie de o schimbare și a decis să o facă. Moldoveanul a plecat din Ocean City în Chicago, chiar dacă nu știa ce-l așteaptă. Era singura soluție la acel moment.

Încerca să-și construiască viitorul în America, alături de trei prieteni care i-au fost alături. Când unul din ei a avut ideea să cumpere un camion nu au ezitat și s-au aventurat spre acțiune.

În 2014 au decis împreună cu alți doi prieteni să deschidă propria companie de camioane în Chicago. Au început de la șase tiruri, iar la fiecare an de activitate numărul lor doar se dubla. Creșterea a continuat până-n 2019 când au înțeles că trebuie să schimbe modalitatea de dezvoltare.

A avut nevoie de câțiva ani ca să decidă dacă vrea să rămână peste ocean și asta pentru că erau lucruri cu care nu se putea obișnui pentru nimic. Iar atunci când a înțeles că de fapt așa se construiește un stat în care legile funcționează, și nu în zadar America este o putere a lumii, a acceptat să-și vadă viitorul aici.

Articole asemănătoare

Back to top button