fbpx

video | Un moldovean revenit de peste hotare vrea să își ajute consătenii să nu plece în străinătate. „Lumea este mulțumită pentru că nu trebuie să își lase copiii și părinții singuri”

Un bărbat din raionul Sîngerei, revenit de peste hotare, a deschis o afacere și intenționează să o lărgească și să ofere locuri de muncă consătenilor. Astfel, el își propune să creeze condiții pentru ca oamenii să poată rămâne acasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sergiu Tabarcea a investit în atelierul său de prelucrarea a cărnii de pasăre circa 300.000 de lei. El a aplicat la un program finanțat de UE și urmează să mai primească încă 250.000 de lei. Din acest grant, omul de afaceri intenționează să procure tehnica necesară și să mărească numărul angajaților de la doi la cel puțin 15.

Suntem mulțumiți că s-a deschis această afacere și cred că lumea din sat o să fie și mai mulțumită pentru că o să aibă locuri de muncă, să nu plece peste hotare, să nu lase copiii lor și părinții singuri”, a declarat pentru NordNews una dintre angajate.

La rândul său, Sergiu Tabarcea relatează că, pe lângă faptul că vrea să își extindă compania și să mărească numărul lucrătorilor, el și-ar dori să susțină producătorii locali și să prelucreze anual circa 70 de tone de carne de pasăre.

 

Articole asemănătoare

Back to top button