fbpx

video | Un britanic, bolnav de cancer în stadiul terminal, s-a pornit cu bicicleta în China. Acum se află în Moldova

Un tânăr britanic, diagnosticat cu cancer în stadiul patru, și-a pus ca scop să parcurgă pe două roți întreg continentul euroasiatic, din Bristol, Marea Britanie și până în Beijing, China.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Luke Grenfell-Shaw este din Bristol din Marea Britanie, de unde a și început traseul, și a hotărât să-și transforme călătoria într-o acțiune de caritate. Până acum, a reușit să adune peste 45.000 de euro, bani care vor ajunge la bolnavii de cancer. Întrucât are o bicicletă dotată cu două locuri, acesta invită pe oricine dorește să contribuie la cauza sa nobilă, să demonstreze că oamenii diagnosticați cu cancer au o șansă la viață.

De la începutul aventurii sale, tânărul a reușit să viziteze 25 de țări, iar acum a ajuns și în Moldova, unde a împărțit aceeași bicicletă chiar cu Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău.

Într-un interviu pentru TV8, tânărul povestește că a fost diagnosticat cu cancer în stadiul terminal, acum doi ani, la vârsta de 24 de ani. Atunci, medicii i-au zis că este vorba despre o formă foarte rară și agresivă, care a început cu o tumoare în umăr, iar apoi s-a răspândit rapid spre plămâni. Luke își amintește că nu spera să suprviețuiască nici până la Crăciun.

După mai multe tratamente și intervenții chirurgicale, boala a început să se retragă, iar atunci Luke a decis că dacă nu poate controla cancerul, atunci poate să decidă cum să își trăiască viața, astfel a pornit în aventura pe continentul euroasiatic.

Acum câteva zile, Luke a ajuns și în Moldova, și spune că este plăcut surprins de bunătatea moldovenilor. Oamenii deseori îl invită în ospeție și îi dau să guste din bunătăți. De mare folos îi este și cunoașterea limbii ruse, pe care a învățat-o pe când preda engleza în Siberia.

Următoarea destinație a tânărului este Ucraina, iar în 2021 speră să ajungă și la Beijing, China, parcurgând astfel peste 23.000 de kilometri. Pentru a ajuta și alți oameni care suferă de cancer, Luke a creat o platformă pe site-ul bristol2beijing.com, unde oricine poate dona bani.

Articole asemănătoare

Back to top button