fbpx

Victor Ciobanu a cucerit argintul la Campionatul European de Lupte Greco-romane

Încă o medalie de argint pentru Republica Moldova. Luptătorul de stil greco-roman și Maestrul Emerit al Sportului, Victor Ciobanu, a devenit vicecampion european la Zagreb, acolo unde se desfășoară Campionatul European de Lupte Greco-romane, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În finala categoriei de greutate 60 kg, el a fost învins de bulgarul de origine armeană, Edmond Armen Nazaryan. În luptele preliminare, sportivul nostru a învins adversarii din Germania, Franța și Turcia, iar în semifinală l-a surclasat pe un sportiv din Serbia.

Ciobanu a concurat în categoria de până la 60 de kilograme, rezervat seniorilor. Competiția s-a desfășurat în perioada 20-23 aprilie în or. Zagreb (Croația). Victor este sportiv în cadrul Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale, precizează Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Un alt sportiv din Republica Moldova, Mihail Bradu, categoria de greutate 82 kg, s-a clasat pe locul V.

La un pas de podium s-a oprit și Alexandrin Guțu, categoria de greutate 77 kg, care în urma accidentării nu a reușit să dispute lupta pentru locul III, astfel clasându-se pe locul V.

Victoriile obținute de către luptătorii din Republica Moldova se datorează și muncii antrenorilor lotului Naţional de lupte greco-romane, Mihail Cucu și Roman Zgardan.

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către minister.

Articole asemănătoare

Back to top button