fbpx

Un moldovean va arbitra la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Federația Internațională de Taekwondo WT (World Taekwondo) l-a desemnat pe arbitrul moldovean Ștefan Răileanu să oficieze partidele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, transmite Moldpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ştefan Răileanu devine primul arbitru moldovean de taekwondo care a fost selectat pentru a activa la o ediție a Jocurilor Olimpice, el fiind și unicul referee care va reprezenta țara noastră la Olimpiada de la Tokyo 2020.

Potrivit lui Răileanu, participarea la Jocurile Olimpice este visul oricărui sportiv sau arbitru.

„Participarea la Jocurile Olimpice este un vis nutrit de orice sportiv sau arbitru. Voi fi primul arbitru moldovean de taekwondo care va activa la o ediție a Jocurilor Olimpice. La Tokyo voi face totul ce-mi stă în puteri ca să-mi realizez potențialul și ca să fiu demn de încrederea acordată. Sper ca la această competiție de anvergură să mi se încredințeze arbitrarea unei finale, nu are importanță în ce categorie de greutate. Acest lucru ar încununa parcursul meu profesional!”, a declarat Ștefan Răileanu.

În 2019 sportivul a câștigat titlul Cel mai bun arbitru la Campionatul Mondial de taekwondo, desfășurat la Manchester, Marea Britanie.

Ștefan Răileanu este antrenor de taekwondo la Școala sportivă specializată din satul Sofia, raionul Drochia.

Articole asemănătoare

Back to top button