fbpx

Un feroez a fost convocat de naţionala ţării sale la două discipline sportive: handbal şi fotbal. Cum a reuşit performanţa

Dacă te cheamă naţionala, te duci. Chiar dacă trebuie să joci alt sport la interval de doar câteva luni. Aceasta este povestea lui Hilmar Leon Jakobsen, un sportiv care a ajuns să reprezinte Insulele Feroe şi la handbal, şi la fotbal.

Jakobsen a început 2020 ca jucător de handbal şi încheie anul ca jucător de fotbal. A jucat fotbal pentru juniorii lui Havnar Boltfelag, după care a trecut la echipa de handbal a clubului. Feroezul este stângaci la fotbal şi dreptaci la handbal.

Feroezul şi-a dorit dintotdeauna să se facă fotbalist, dar o accidentare la şold l-a făcut să se răzgândească. Doctorii iau zis să joace mai bine handbal. A devenit atât de bun, încât a ajuns la naţională, relatează Mediafax.

N-a mai apucat să ajungă la Campionatul Mondial de handbal din cauza pauzei impuse de pandemie, aşa că s-a reapucat de fotbal. Acum joacă titular în Nations League şi nici nu se gândeşte să se întoarcă în sală.

Articole asemănătoare

Back to top button