fbpx

foto | Performanță senzațională: luptătorul Alexandru Solovei a obținut argintul la Campionatul Mondial din Amman

Luptătorul de stil greco-roman Alexandru Solovei a reușit o nouă performanță senzațională la Campionatul Mondial din Amman – capitala Iordaniei. Alexandru a obținut argintul, fiind la un pas de a cuceri medalia de aur la cea mai importantă competiție internațională a anului – anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe parcursul competiției Alexandru a demonstrat o tehnică și o determinare impresionante, obținând victorii asupra unor sportivi de performanță precum Abdulmasih din Rusia (scor 4:0), Matthews din SUA (scor 8:1), Lukac din Croația (scor 11:0) și Mars Uulu din Kârgâzstan. În confruntarea din finală cu sportivul din Iran Alireza Morad Abdevali, în pofida eforturilor, Alexandru a cedat cu scorul de 1:1, ocupând astfel locul doi la categoria de greutate de până la 77 kg.

De menționat contribuția semnificativă a Antrenorilor Emeriți Mihail Cucul și Roman Zgardan la acest succes. De asemenea, apreciem dedicația și formarea fundamentală oferită de primul antrenor al lui Alexandru – Serghei Timco, din Soroca.

„Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări lui Alexandru pentru această realizare și îi mulțumește pentru reprezentarea onorabilă a Republicii Moldova. De asemenea, exprimăm recunoștința noastră echipei sale tehnice condusă de președintele Clubului „Heracle” Damian Răileanu pentru pregătirea și sprijinul acordat. Sportivul și antrenorii vor primi premii bănești din partea MEC în cadrul Galei Sportului, desfășurată tradițional la sfârșit de an”, se arată într-un comunicat al instituției.

Articole asemănătoare

Back to top button