fbpx

foto | Cu ce se ocupă acum prima femeie ambasador a Moldovei în SUA, după ce și-a încheiat cariera politică? 

Cristina Balan, pe lângă faptul că este o personalitate politică, are și o vastă experiență în domeniul afacerilor internaționale. Șapte luni în urmă, aceasta s-a întors din Washington DC, acolo unde a fost nu numai prima femeie ambasador a Moldovei în SUA, ci și singura din regiune care deținea o astfel de funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Până a fi numită ambasadoare, Balan a deținut funcția de vicepreședinte al PDM, a lucrat timp de 20 de ani în cadrul unor companii şi organizaţii internaţionale de top, dintre care 15 ani în poziţii de conducere.

La doar câteva luni după investirea ei în funcție, în anul 2018, moldoveanca a apărut pe coperta unei reviste americane celebre. Cristina a fost descrisă de către un jurnalist local drept „una dintre profesioniștii în domeniu cu cele mai multe merite”.

Anul trecut, Balan s-a retras din viața politică, anunțându-și public demisia printr-o postare pe Facebook.

„Guvernul condus de Partidul Democrat din Moldova a demisionat vineri. Mă aflam în drum spre Republica Moldova pentru concediul anual planificat. Demisionez din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite. A fost o onoare să reprezint Guvernul Filip, iar echipei care va prelua activitatea îi doresc succese”, a scris ea.

După acest pas important din viața sa, fosta ambasadoare a înlocuit întrevederile politice cu expoziții de artă. Tot pe rețelele de socializare, Cristina a spus că acesta este un vis din copilărie, în care acum depune mult efort și timp. În zilele ce urmează, aceasta va vizita New York-ul, care este orașul ei preferat. Scopul vizitei este de a fi prezentă la o expoziție de artă, de la care nu vor lipsi și lucrările ei.

Astăzi Cristina Balan împlinește vârsta de 43 de ani. Aceasta a fost felicitată de familie, prieteni și de toți cei care o respectă și îi admiră perseverența. Echipa ZUGO ține să îi aducă sincere felicitări și să îi ureze succes în tot ce își propune să realizeze!

 

Foto: Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button