fbpx

foto | Au dat exemplu adulților și au contribuit la bunăstarea planetei. Mai mulți copii au plantat brăduți în parcul Dendrariu

Copiii și tinerii care fac parte din proiectul de incluziune socială prin muzică La La Play Voices au plantat ieri 30 de brazi în parcul Dendrariu. Astfel, aceștia au contribuit la reducerea amprentei de carbon și au celebrat a 30-a aniversare a Convenției cu privire la Drepturile Copilului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Costurile acestei inițiative educaționale inovative au fost acoperite integral din vânzările biletelor la un concert. Acțiunea este prima de acest gen și transmite un mesaj despre stilul de viață prietenos climei și mediului.

„Ne bucură și apreciem mult astfel de inițiative sociale ce vin să cultive un mod frumos de a trăi. Susținem cu ardoare astfel de activități ce vin să educe și să încurajeze copiii să se implice în viața comunității”, a spus Andrei Chistol, secretar de stat la ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„Felicitări pentru o inițiativă atât de frumoasă împreună cu eroii de La La Play Voices. Considerăm că acest eveniment de plantare a copacilor este unul dintre modurile cu adevărat tangibile de a contribui la maximum în ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice în Moldova”, a declarat Anna Lyberg, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova.

Inițiatorii mișcării precizează că aproximativ două miliarde de copii trăiesc în zonele în care nivelul poluării aerului depășește standardele stabilite de Organizația Mondială a Sănătății, iar peste jumătate de milion de copii sub vârsta de 5 ani mor anual din motive legate de poluarea aerului.

Foto: La La Play Voices

Articole asemănătoare

Back to top button