fbpx

foto | A împărțit „cosmosul” ei cu lumea întreagă. Picturile iZZY iZVNE, pe pereții din Ungaria, Rusia și alte țări

Energia planetelor și vibrația culorilor sale au trecut granițe, au dat viață pereților și au ajuns în admirația a mii de oameni. Vorbim de picturile murale ale moldovencei iZZY iZVNE – talentata care, pe tot parcursul lunii august, a muncit cu mult har, la patru festivaluri internaționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conaționala noastră a dus „cosmosul” la două festivaluri din România. La „FISART”, Timișoara, iZZY a reușit să contribuie la transformarea unui tunel într-un loc plin de creativitate. Culoare a dat și celor din Bacău, la evenimentul „Street Delivery”.

Acest festival este organizat în mai multe orașe din România, inclusiv în București, iar ideea lui este de a atrage atenția asupra importanței străzilor pietonale. În fiecare an, fațada teatrului din Bacău, aflat la intrare în parcul central, este reînoită în cadrul festivalului. Astfel, organizatorii invită mereu un artist de artă stradală care să își pună în aplicare stilul pe peretele teatrului.

„Ceea ce m-a impresionat foarte mult a fost ideea organizatorilor de a schimba mentalitatea societății. În Moldova, deseori mă confrunt cu oamenii care nu văd decât partea întunecată în picturile mele: „drumul către iad”, „energia neagră” sau „moartea”. După cum s-a dovedit, publicul român se poate confrunta cu aceleași probleme. Administrația clădirii a fost categorică față de negru, în ciuda faptului că le-a plăcut foarte mult stilul meu.

Fără negru, însă, este imposibil să se realizeze un efect 3D. Astfel, organizatorii, în pofida tuturor contrariilor, au decis ca proiectul să fie realizat fără modificări. Treptat, văzând rezultatul final, oamenii și-au schimbat opinia, A fost foarte plăcut”, ne-a povestit moldoveanca.

Un alt festival la care iZZY a depus multă muncă este „Rythm of my city”, care a avut loc în Moscova – Rusia. Acesta este un eveniment hip-hop care durează o lună întreagă și în timpul căruia se desfășoară diverse ateliere educaționale despre graffiti pentru copii, spectacole ale artiștilor rap și DJ, atât ruși cât și străini. Artiștii din Rusia și fosta Uniune Sovietică au prezintat graffiti și street art, iar dansatorii spectacole de break și hip-hop.

„Întâlnirea stilurilor” din orașul Budapesta – Ungaria, festival organizat în multe țări dezvoltate cultural, a dat conaționalei noastre o nouă șansă de a-și demonstra creativitatea. Evenimentul a unit zeci de artiști din întreaga lume și a avut o atmosferă în stil hip-hop. Munca lui iZZY a fost realizată în culorile drapelului Moldovei, deși nu asta planifica inițial.

„Stilul meu este un cosmos care vine din interior. Simt fizic și emoțional tot ceea ce – într-un sfârșit – pictez pe perete. Aceasta este o energie care nu poate fi descrisă în cuvinte, care apare undeva între inimă și plămâni, surprinde întregul corp și este afișată ulterior pe perete.

Vreau să arăt cât de profundă și fantastică poate fi lumea în spatele unui perete gri și gol. Trebuie doar să vă opriți și să aruncați o privire mai atentă. Și acum nu este vorba despre ziduri 😉 ”, este mesajul talentatei artiste către oameni.

iZZY iZVNE este una dintre #OameniiCareInspiră prin talentul său și originalitatea picturilor sale. Poți să-i admiri creațiile și să te inspiri cu dragoste pentru tot e frumos, vizitându-i pagina de Facebook (iZZY iZVNE).

Notă: ZUGO tinde să promoveze frumosul și oamenii care inspiră – dacă tu ești unul dintre ei sau cunoști pe cineva a cărui faptă merită povestită – atunci nu rata să ne scrii (pe contact@zugo.md sau pe pagina noastră de Facebook), iar noi vom împărtăși cele mai deosebite lucruri lumii întregi!

Articole asemănătoare

Back to top button