fbpx

Exemplu de bunătate: Un băiețel, surprins cum îl însoțește pe colegul său autist, care începe a plânge în prima zi de școală

Deși, aproape zilnic, suntem martori la scene de dicriminare sau violență – lumea aceasta poate fi mai bună. Speranța ne este dată de acele momente „pure” și oamenii pe care le creează. Un astfel de exemplu a avut loc recent în Statele Unite ale Americii, unde un copil a demonstrat că solidaritatea e mai presus decât orice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pantaloni bej, tricou roșu și un zâmbet timid pe față – este descrierea lui Christian – un copil de 8 ani care pleacă în prima sa zi la Institutul „Minneha Knowledge” din Wichita, statul Kansas.

Chiar înainte de a păși în interiorul școlii, însă, băiatul este surprins de un coleg de-al său autist – Connor, care începuse să plângă. Nu a putut fi indiferent față de stare acestuia, așă că s-a apropiat de el, i-a zâmbit și l-a luat de mână, însoțindu-l până în clasă.

„Sunt atât de mândru de fiul meu: a văzut un copil care plângea singur într-un colț, așa că s-a dus să-l mângâie, l-a luat de mână și l-a însoțit până în clasă. Este o onoare să crești un copil atât de iubitor și drag! Este un copil cu inima mare: prima zi de școală a început corect”, a scris Courtney Moore, mama lui Christian.

Fotografia care îi surprinde pe cei doi amici a devenit virală în scurt timp, acumulând aproape 28.000 de distribuiri pe rețelele de socializare. Astfel, momentul a fost văzut și de mama lui Connor, care s-a bucurat de gestul frumos al micuțului, transmite vanityfair.it.

„Fiul meu, prietenul lui Christian, este autist: în fiecare zi îmi făceam griji că poate deveni victima bătăilor din cauza caracteristicilor sale: fiul tău tocmai mi-a încălzit inima. Dacă ar fi mai mulți copii ca el, nu aș avea niciun motiv să-mi mai fac griji”, a scris April Crites.

Articole asemănătoare

Back to top button