fbpx

Cu două pungi pline de monede, a spus că vrea să ajute. Un cerșetor din Franța a oferit toți banii pe care îi avea victimelor inundațiilor

Ion-Nelu Gioroiu, cunoscut drept Jojo în Franța, este un român de 52 de ani care în ultimii patru dintre ei îi petrece pe străzile din Nisa. Bărbatul trăiește din mila trecătorilor și din banii pe care îi primește pentru că vinde o revistă la marginea drumului, însă un gest al său i-a sensibilizat pe mulți francezi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cerșetorul s-a adresat asociației Solidarity 06, ziarul căreia îl vinde, pentru a oferi o donație de 150 de euro persoanelor care au suferit în urma inundațiilor provocate de uraganul Alex, relatează presa română cu referire la publicația franceză  20minutes.fr. El a adus două pungi cu monede, aceștii fiind banii economisiți de Ion-Nelu de când străzile i-au devenit casă.

Jojo visează să-și găsească un loc de muncă, să aibă o casă și să meargă la un curs de limbă franceză, iar acesta pare să se îndeplinească. După ce Solidarity 06 a publicat povestea bărbatului, autoritățile din Nisa i-au oferit un loc de muncă la serviciul de curățenie, iar un anonim i-a pus la dispoziție o locuință, prin intermediul unei asociații umanitare.

Presa de peste Prut relatează că destinul lui Ion-Nelu Gioroiu, născut la Craiova a fost crunt, el fiind abandonat la naștere și crescut la orfelinat. După revoluție, acesta a lucrat ilegal în Italia, iar apoi a ajuns în Franța.

Articole asemănătoare

Back to top button