fbpx

Cu ce sumă vrea să-i premieze Primăria Chișinău pe campionii mondiali Victor Ciobanu și Irina Rîngaci

Luptătorii din Republica Moldova, Victor Ciobanu și Irina Rîngaci, care au devenit recent campioni mondiali, ar putea primi câte 100.000 de lei din partea Primăriei mun. Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Premiul ar putea fi acordat pentru performanțele acestora din finala Mondialului din Norvegia.

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, edilul Ion Ceban a vociferat propunerea de alocare a sumelor menționate.

Aduc cele mai sincere felicitări. Am discutat în acest weekend mai multe opțiuni, cum am putea să susținem tinerii care ne reprezintă atât de semnificativ în afara țării. Vom veni cu propunerea să oferim, din partea municipialității, un premiu bănesc de 100.000 de lei.

Propunerea va fi înaintată către Consiliului Municipal Chișinău. Există și ale opțiuni pe care le examinăm, le vom lua una câte una”, a spus primarul.

Amintim că luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu, a devenit campion mondial în categoria de greutate 60 kg. În ultimul act, el a dispus de Zholaman Sharshenbekov din Kârgâzstan.

Totodată, Irina Rîngaci a devenit a devenit campioană mondială, fiind prima luptătoare din Republica Moldova care obține titlul. În finala categoriei de greutate 65 kg, ea a învins-o pe japoneza Miwa Morikawa.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button