fbpx

Campion la doar 12 ani. Cine este copilul care a devenit cel mai tânăr maestru din istoria șahului

La doar 12 ani, Abhimanyu Mishra a devenit cel mai tânăr mare maestru din istoria şahului. Mishra, în vârstă de 12 ani, patru luni şi 25 de zile, care este din New Jersey, SUA, a doborât miercuri recordul înregistrat de Sergey Karjakin de 12 ani şi şapte luni din Budapesta, Ungaria.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Pentru a deveni un mare maestru în şah, un jucător trebuie să îndeplinească trei norme ale titlului, un premiu acordat pentru un nivel ridicat de performanţă într-un turneu de şah, precum şi un rating de 2500 Elo acordat de Federaţia Internaţională de Şah (FIDE), care guvernează competiţia internaţională de şah, scrie mediafax.ro.

La turneul Vezerkepzo GM Mix, Mishra l-a învins pe marele maestru Leon Mendonca în a noua rundă. El depăşise rating-ul de 2500 Elo necesar pentru a obţine titlul de maestru din luna iunie. Reuşita i-a deschis calea pentru a îmbunătăţi recordul anterior.

„În cele din urmă, am reuşit să-i dau şah mat celui mai mare adversar (pandemia în curs de desfăşurare) a fost un obstacol timp de 14 luni. Mulţumesc tuturor pentru toată dragostea şi sprijinul oferite. Aştept cu nerăbdare Cupa Mondială”, a scris Abhimanyu Mishra pe Twitter.

Mishra s-a obişnuit să bată recorduri. Când avea doar şapte ani, a devenit cel mai tânăr expert al Federaţiei de Şah din Statele Unite. El a devenit cel mai tânăr maestru naţional la vârsta de nouă ani, iar apoi la 10 ani, nouă luni şi 20 de zile, a devenit cel mai tânăr maestru internaţional din istorie. Recordul anterior a fost obţinut de marele maestru rus Karjakin, în 2002.

Articole asemănătoare

Back to top button