fbpx

13 ani de când Grigore Vieru a plecat la cele veșnice. Top 10 aforisme ale poetului

Marți, 18 ianuarie, se împlinesc 13 ani de la trecerea în neființă a marelui poet Grigore Vieru. Cu o voce de o expresivitate deosebită în peisajul liric românesc, versurile sale au ilustrat incontestabil emoții și stări de spirit de o rară autenticitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși marele poet basarabean ne-a părăsit, latura autentică și profundă a poeziei sale ne va fi veșnic întipărită în gând și suflet. Regretatul poet va rămâne o prezență emblematică a literaturii române contemporane.

Înainte de evenimentul tragic din 15 ianuarie 2009, Grigore Vieru a recitat poezii şi a interpretat un cântec pe scena Palatului de Cultură din Cahul, alături de interpretul Fuego. După concert, a urmat o recepţie, iar în jurul orei 22:00, Grigore Vieru, împreună cu vicedirectorul Ansamblului „Joc”, Gheorghe Munteanu, a plecat spre Chişinău. Din nefericire, pentru Grigore Vieru acesta avea să fie ultimul drum în viaţă.

Mai jos ZUGO a selectat 10 dintre cele mai frumoase aforisme ale poetului.

  1. Dintre toate religiile, cea mai frumoasă este mama.
  2. Daca n-ar fi iubirea, m-aş teme de viaţă.
  3. Talentul numai a spus că mă ajută, iar munca m-a ajutat.
  4. Femeia este al cincilea anotimp.
  5. Chiar vântul răsfoieşte uneori cartea, boule!
  6. Întotdeauna m-am mirat cum poţi să rămâi un prost în mijlocul unei Limbi atât de frumoase şi înţelepte cum este Limba Română?
  7. Dacă am un scop, merg hotărât spre el chiar dacă îl văd arzând în flăcări.
  8. Sunt bun în măsura în care mi-o îngăduie răul din jur.
  9. Sunt om, pot iubi, deci pot totul.
  10. Există minciuni politice, filozofice, muzicale, științifice și există minciuni care nu provoacă nici un rău societății – minciunile copiilor mici.

Articole asemănătoare

Back to top button