fbpx

Vântul puternic spulberă zăpada pe traseu la nordul țării. Există riscul să fie blocate drumuri

Vântul puternic spulberă zăpada pe traseele de la nordul țării. Actualmente traseele sunt practicabile, cu excepția unei porțiuni de drum din satul Gașpar, raionul Edineț.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Drumarii intervin pentru a asigura accesibilitatea deplasărilor, iar precipitații nu cad. Actualmente, sunt monitorizate traseele Bălți- Florești și Sofia-Drochia, deoarece acestea ar putea fi blocate de troiene din cauza vântului care împrăștie zăpada pe carosabil.

În condiții de vânt, șoferilor li se recomandă să țină ambele mâini pe volan și să circule cu viteză redusă, dar și să păstreze distanța corespunzătoare între vehicule. Totodată, oamenii legii atenționează că în timpul rafalelor este posibil ca oamenii să nu audă claxonul.

Conducătorii mașinilor sunt îndemnați să nu staționeze sub copacii de pe marginea drumului și să nu deschidă geamurile sau ușile. De asemenea, ei sunt avertizați să fie atenți la rafale atunci când circulă în câmp deschis, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu mijloace de transport de mari dimensiuni.

Precizăm că, potrivit meteorologilor, pe 12 și 13 februarie în Republica Moldova se înregistrează intensificări ale vântului. Viteza rafalelor la 17-22 m/s.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button