fbpx

De la +28 la -20 de grade e doar o noapte! După ce s-au bronzat în ianuarie, locuitorii Greciei își pun căciulile și fularele

După ce săptămâna trecută elenii au luat cu asalt mai multe plaje, iar termometrele arătau +28 de grade Celsius, ianuarie și-a arătat caracterul. Temperaturile au scăzut brusc la -20 de grade în unele regiuni ale Greciei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chiar dacă joi se înregistrau circa +20 de grade, vineri dimineață mercurul din termometre a scăzut cu 40 de grade, relatează Digi24, cu referire la DPA. Mercurul din termometre a scăzut, potrivit specialiștilor, din cauza unei furtuni numite Leandros.

Minimele de -20 de grade s-au stabilit în orașul Florina de la nordul Greciei. În weekend, însă, frontul de vreme rece se va deplasa către sudul țării, iar la Atena temperaturile se vor apropia de 0 grade pentru prima dată după ani buni. Chiar și așa, probabil vremea se va îmbunătăți în Grecia săptămâna viitoare.

Amintim că, temperaturile generoase pentru mijlocul iernii i-au determinat pe eleni să uite de restricții și să iasă în parcuri și la plaje duminică, 10 ianuarie. Potrivit Observatorului Naţional de la Atena, temperatura la Chania, pe insula meridională Creta, a atins 28,3 grade Celsius la prânz și ar fi una dintre cele mai ridicate înregistrate în această în ultimii 50 de ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button