fbpx

video | Irena Boclincă, despre copilărie, invidia din teatre și viața după victoria de la iUmor: „Actorii care se satură să înghită și vociferează anumite lucruri sunt păliți în cap”

Actrița Irena Boclincă, originară din Republica Moldova, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat lui Dorin Galben, despre copilăria sa, activitatea în teatrele din țară, motivul divorțului și viața de după iUmor.

Moldoveanca a relatat în cadrul interviului că a avut parte de o copălărie foarte frumoasă în satul Zăicani. Irene a recunoscut că a fost o fire mai rebelă, însă făcea totul sub supravegherea părinților.

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice este locul pe care actrița îl compară cu „o nouă viață”. Chiar din prima zi de consultări, Irena a fost sigură că acolo este locul ei.

Boclincă a fost angajată pentru prima oară la Teatrul Național „Eugene Ionesco”, alături de colegii de curs Dana Ciobanu, Daniela Burlaca, Iurie Gologan și alții.

Actrița a fost întrebată despre treatrele din Republica Moldova, salariile mizere oferite angajaților și motivul pentru care cei mai talentați actori ajung adesea să părăsească scena.

„Actorii care au coloana vertebrală, iar la un moment dat se satură să înghită și vociferează anumite lucruri, sunt păliți în cap, deoarece nu sunt cu turma.

În ultimii ani înainte de a pleca am observat că relația dintre mine și Petru Vutcărău s-a stricat deoarece eu aveam curajul, la unele ședințe, să deschid gura și să spun anumite lucruri”, a relatat Irena. Aceasta a adăugat că cei care spuneau ce îi nemulțumește puteau ulterior să nu primească roluri, nu erai distribuit.

Mai multe detalii despre experiența Irenei în teatrele din țară, viața ei în România, dar și detalii din viața personală, urmăriți interviul de mai jos.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button