fbpx

foto | Eroi sunt și cei cu patru piciorușe. După zeci de ore epuizante, medicii unui spital au fost alinați de o cățelușă de terapie

Medicii unui spital din Statele Unite ale Americii au avut parte de o surpriză – o eroină cu patru piciorușe. Este vorba de o patrupedă de terapie, pe nume Wynn. Cățelușa a adus bucurie și confort personalului medical din prima linie a luptei cu COVID-19 din Denver.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Instruită de doctorița pe urgență la „Rose Medical Center” – Susan Ryan, Wynn – în vârstă de un an – îi ajută pe medicii care au nevoie de o pauză mentală după zecile de ore epuizante. O fotografie în care mica eroină stă alături de Susan pe podeaua spitalului după o gardă epuizantă a emoționat sute de oameni.

„Să vezi și să auzi lucrurile pe care le vedem noi, au impact mare asupra psihicului nostru. Aici intervin ei, cățeii de terapie. Ne acordăm câteva minute pentru a ne detașa de tot ce se întâmplă în jurul nostru, desigur, atunci când situația o perimte. Tocmai am căzut pe podea și am spus: pot să stau doar un minut cu ea?”, a declarat doctorița pentru CNN.

Wynn este instruită pentru a deveni câine de asistență și terapie pentru o organizație non-profit care oferă câini de asistență gratuit adulților, copiilor și veteranilor cu dizabilități. Aceasta este antrenată de când avea opt săptămâni. Acum, patrupeda este adusă des la spital și stă într-o cameră special amenajată, pentru relaxarea personalului medical.

„Toți cei care vin în contact cu Wynn își spală bine mâinile înainte de a o atinge”, precizează Susan Ryan.

Articole asemănătoare

Back to top button