fbpx

video | Discursul lui Ion Ungureanu de acum 31 de ani, de la Podul de Flori: Pe lângă acest râu mai curge încă un râu – un Prut făcut din lacrimile noastre

„Miracolul românesc rămâne un neam întreg oricât ar vrea să ne împartă în bucăți diferite. Ne împart, dar noi iar ne adunăm” – acestea sunt o parte dintre cuvintele rostite de către actorul și fostul deputat în primul Parlament, Ion Ungureanu, la „Podul de flori” din 6 mai 1990.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe lângă acest râu mai curge încă un râu – este încă un Prut făcut din lacrimile noastre. Aceste lacrimi ne-au făcut să ne adunăm astăzi împreună, fiindcă durerea adună neamul atunci când există pericol ca să fie divizat pentru vecie, ceea ce nu va permite nici neamul nostru, nici Dumnezeu.

Sunt absolut convins că aceste Poduri de Flori vor dărâma zidurile de beton și sârmă ghimpată așa cum a fost dărâmat zidul din Berlin. Și va veni o zi când Podul de Flori se va deschide la 8 dimineața și va continua în eternitate, pe vecie”, a declarat la 6 mai 1990, Ion Ungureanu, fost actor și deputat în primul Parlament al Republicii Moldova.

Discursul lui Ion Ungureanu, luat din arhiva personală a lui Vlad Druc și publicat de zdg.md.

În urmă cu 31 ani, pentru o perioadă scurtă de timp, între România și R. Moldova, nu a existat hotar. La 6 mai 1990, pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial, frontiera româno-sovietică putut fi traversată fără acte. Momentul s-a numit „Podul de flori”, iar astăzi, 6 mai 2021, se împlinesc 31 de ani de la acel eveniment.

Articole asemănătoare

Back to top button