fbpx

video | Cu un meniu de 700 de dolari, cel mai bun restaurant din lume a terminat anul trecut pe pierdere

Noma, restaurantul din Copenhaga care a fost votat în mod repetat ca fiind cel mai bun din lume, a terminat anul trecut pe pierdere deși are un meniu ce costă 700 de dolari și a primit ajutor din partea statului danez, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentele depuse la Fiscul danez, restaurantul cu 3 stele Michelin a înregistrat în 2021 o pierdere netă de 1,69 de milioane de coroane (aproximativ 240.000 de dolari). Noma a primit un ajutor de stat de 10,9 milioane de coroane pentru perioadele în care a fost obligat să se închidă din cauza măsurilor de combatere a pandemiei, scrie hotnews.ro.

Noma, care oferă clienților un meniu de prânz cu legume și vin pentru 700 de dolari de persoană, este în prezent pe prima poziție a celor mai bune 50 de restaurante din lume, poziție pe care și-a adjudecat-o în 5 ani diferiți.

Condus de bucătarul-șef Rene Redzepi, în vârstă de 44 de ani, care a lucrat înainte la restaurantul El Bulli din Costa Brava, lângă Barcelona, s-a remarcat de-a lungul anilor prin servirea de mâncăruri nordice noi, cum ar fi bou moscat (un mamifer care trăiește în zona nordică) sau scoici uscate.

Articole asemănătoare

Back to top button