fbpx

video | Cinematografia chineză îi face concurență Hollywoodului? Producțiile care au adunat peste jumătate de miliard de dolari în 2019

Cinematografia chineză ar putea să îi facă concurență Hollywoodului. Asta după ce două pelicule lansate în acest an au adunat peste jumătate de miliard de dolari din difuzări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primul film science fiction produs în China, „Wandering Earth” și multiplicația „Ne Zha” sunt producțiile care au încasat aproximativ 700 milioane de dolari fiecare. Ambele pelicule au fost lansate în 2019 și se regăsesc în lista celor mai profitabile filme din acest an, relatează presa străină.

„Wandering Earth” reprezintă o combinație dintre „Armaggedon” și „2001: A Space Odyssey”, fiind considerată de mulți critici drept linia de debut a Chinei în science fiction. Cea de-a doua peliculă, care este un desen animat, relatează istoria unui băiat cu puteri incredibile, care trebuie să lupte împotriva demonilor.

Lider în topul celor mai bine vândute filme din 2019 este Avengers: Endgame, care a adunat aproapte 3 miliarde de dolari. Acesta este urmat de The Lion King și Spider-Man: Far From Home, iar în listă se mai regăsesc Joker și Aladdin. Producțiile chineze sunt poziționate la capătul listei.

Articole asemănătoare

Back to top button