fbpx

video | Chișinăul văzut prin ochii a doi vloggeri români: „A fost o surpriză uriașă pentru noi. Aveam alte așteptări”

Mâncare delicioasă, străzi curate și oameni primitori. Așa descriu doi vloggeri români inima Republicii Moldova – Chișinăul. Youtuberii s-au arătat impresionați de prețurile bune la mâncare, telefonie mobilă și carburanți, dar au calificat hotelurile din capitală drept fiind costisitoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Odată pășiți pe teritoriul republicii, Andreea și Ionuț au apreciat aspectul localităților prin care au trecut.

„Foarte curată, foarte îngrijită, satele arată exemplar. Pe-alocuri seamănă cu România, deși aici nu vezi case de două-trei etaje pestrițe. Încă se păstrează elementele tradiționale. Este o țară frumoasă și îngrijită”, povestește Andreea.

Ajunși la Chișinău, cei doi s-au cazat într-un hotel situat la un kilometru de centrul capitalei și au apreciat ospitalitatea moldovenilor: „Oamenii sunt foarte amabili și foarte drăguți”.

„Chișinăul are foarte multe hoteluri bune de lux, dar prețurile sunt de Dubai”, susține Andreea.

În ciuda prețurilor pentru cazare, vloggerii au apreciat curățenia și calitatea mobilierului: „Mocheta este extrem de curată. Pun preț pe calitate. Lucrurile arată bine”.

Mâncarea moldovenească nu a fost lipsită nici ea de aprecierile cuplului de aventurieri.

„Fantastic! Este foarte, foarte bună! N-am mâncat o mâncare atât de bună într-un restaurant și atât de gustoasă. Și vorba aia – gustul autentic”, susține Andreea.

„Am aterizat în raiul iubitorilor de mâncare. Nu mă mai pot abține”, menționează Ionuț.

După o masă copioasă, cei doi au luat Chișinăul la pas. Au savurat o cafea, au apreciat arhitectura clădirilor din capitală, au evidențiat faptul că străzile sunt îngrijite și curate și au cumpărat bomboane de la „Bucuria”: „Este un oraș foarte frumos. Merită cel puțin o vizită pentru un city break”.

Ionuț recunoaște că a rămas surprins de Chișinău, deoarece nu avea așteptări: „Eu recunosc că nu m-am așteptat să fie atât de dezvoltat, atât de frumos, atât de curat. Pentru mine e o surpriză. Am venit cu mici așteptări”.

Femeile din Republica Moldova au fost și ele apreciate: „Nu e un mit că moldovencele sunt frumoase. Sunt superbe!”.

Andreea și Ionuț s-au arătat impresionați de motivele tradiționale care se regăsesc în multe locuri: „Foarte multe motive tradiționale. Venind cu mașina din Iași încoace, am zărit foarte multe stații de autobuz care erau pictate cu costume, motive și tot feluri de elemente tradiționale, semn că oamenii sunt chiar mândri de tot ce înseamnă tradiții și vor să le ducă mai departe”.

Urmărește videoclipul pentru a vedea toate impresiile celor doi despre Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button