fbpx

video | A depășit melodia Despacito. Clipul video care a devenit cel mai urmărit de pe YouTube, cu peste 7 miliarde de afișări

Cântecul pentru copii Baby Shark a devenit cel mai urmărit clip video încărcat vreodată pe YouTube, informează The Guardian. Cu aproape 7 miliarde și 40 de milioane de vizualizări, Baby Shark a depășit melodia Despacito, lansată în 2017 de Luis Fonsi și Daddy Yanke.

Baby Shark a devenit cel mai urmărit video de pe YouTube la patru ani de când a fost încărcat de compania Pinkfong. Autorul este necunoscut, acest cântec fiind cântat copiilor mici de ceva vreme, însă melodia a devenit celebră după ce a fost înregistrată de un copil de 10 ani, Hope Segoine. Produs de compania Pinkfong, cântecul s-a răspândit întâi în Asia, apoi în SUA și Europa. Melodia a ajuns pe locul 6 în clasamentul britanic al single-urilor și pe locul 32 în SUA.

Având o durată de doar un minut și 21 de secunde, refrenul invită la ascultare în buclă, contribuind la recordul de vizualizări. Pe baza cântecului au fost lansate turnee live, obiecte promoționale, cărți și multe altele – relatează digi24.ro.

Cântecul aparține domeniului public și nu este deținut de Pinkfong. Cu toate acestea, compania a fost dată în judecată de Jonathan Wright, autor de cântece pentru copii, care susține că a înregistrat în 2011 o versiune asemănătoare cu cea lansată de Pinkfong și că deține drepturi de difuzare pe variata sa. Un verdict nu a fost încă pronunțat în acest caz.

Luna trecută, cântecul a reintrat în atenția publicului, după ce trei angajați ai unui penitenciar din statul american Oklahoma au fost acuzați de cruzime la adresa deținuților. Gardienii i-ar fi încătușat pe deținuți și i-ar fi obligat să asculte Baby Shark timp de două ore.

Articole asemănătoare

Back to top button