fbpx

Veste bună pentru iubitorii de sport din R. Moldova. FMF a obținut licența de emisie a unui nou post de televiziune

Iubitorii de sport din Republica Moldova ar putea deveni telespectatorii unui nou post de televiziune de nișă ce ar urma să se lanseze în viitorul apropiat – WE SPORT TV. Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a obținut licența de emisie în cadrul ședinței din 12 ianuarie a Consiliului Audiovizualului, scrie media-azi.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

FMF a depus cererea la CA la sfârșitul lunii noiembrie 2021. Federația a solicitat Consiliului eliberarea licenței de emisie pentru postul WE SPORT TV, ale cărui servicii de programe urmează să fie difuzate prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară în format tematic, și anume sport. Potrivit proiectului editorial al postului, administrația televiziunii își propune să realizeze producție proprie în proporție de 95% și promo, publicitate și teleshoping – 5%.

Alexandru Grecu, reprezentantul FMF și responsabil de proiectul media, a menționat că televiziunea va fi susținută de partenerii asociației.

„După cum bine știți, avem niște parteneri foarte solizi, cum este FIFA (Federația Internațională de Fotbal Asociație) și UEFA (Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal), două organizații mondiale importante pe plan mondial, cu bugede solide. Respectiv, noi am solicitat finanțare pentru un astfel de proiect în cazul în care vom obține licența de emisie de la CA. Urmează să stabilim cu ei bugetul divizat pentru acest proiect în funcție de programele pe care le vom face pe viitor”, a precizat Alexandru Grecu.

Potrivit lui, federația are o înțelegere prealabilă cu organizațiile menționate. De asemenea, potrivit lui, și partenerii locali, cum ar fi Moldtelecom, și-au manifestat disponibilitatea de a susține televiziunea, inclusiv prin acordarea unei poziții avantajoase în grila programelor TV.

„Pluralismul, bineînțeles, este foarte important, dar și diversitatea mediatică este la fel de importantă și, printr-o decizie pozitivă de astăzi, noi vom contribui la asigurarea diversității pentru că va apărea un post de nișă. Subscriu, este foarte important să promovăm modul sănătos de viață și campionatele. Eu voi vota pentru. Și pe notă cumva personală și sentimentală cred că răposatul Efim Josan [jurnalist specializat pe domeniul sportiv, n.r.] s-ar bucura foarte mult de decizia de astăzi. I-aș dedica lui această decizie”, a afirmat Lilina Vițu-Eșanu.

Cu unanimitate de voturi, asociația a obținut licența de emisie pentru un termen de nouă ani.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost fondată în 1990 și este membră afiliată a UEFA (din 1993) și a FIFA (din 1994). Președintele FMF este Leonid Oleinicenco. În 2014, în Republica Moldova a fost lansat primul post de televiziune de sport din țară – Moldova Sport. Peste trei ani, canalul s-a transformat în postul generalist Impact TV, după ce a trecut prin mai multe perioade dificile de ordin financiar.

Tot astăzi, actuala componență a CA a respins solicitarea companiei KSA Media Pro de a primi licență pentru postul de televiziune Free TV, solicitare respinsă anterior și de fosta componență a Consiliului. Actualii membri au menționat că nu au fost convinși de reprezentanții postului de televiziune cu privire la transparența proprietății media și sustenabilitatea proiectului.

Articole asemănătoare

Back to top button