fbpx

„Uniți pentru Sala Unirii”. Cum poți dona pentru refacerea spațiului unde s-a votat Marea Unire

(update 24 ianuarie 2023) În urma strângerii de fonduri din 1 decembrie 2022, de ziua Marii Uniri, au fost strânse circa două mii de euro. Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către coordonatoarea proiectului de reabilitate a Sălii Unirii din Chișinău (str. Mateevici 111), Ludmila Lazarev.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acesteia, alte evenimente caritabile în scopul obținerii de fonduri pentru proiect vor fi organizate în viitorul apropiat – în lunile februarie și martie (inclusiv pe 27 martie, de ziua semnării Actului Unirii Basarabiei cu România).

Avem promisiuni din partea unor agenți economici că vor transfera bani. Așteptăm să-i primim. Am fost contactați de unele fundații care ne-au promis că vor transfera, dar deocamdată nu avem aceste transferi. Ne-am adresat la anumite compaaii, dar răspunsurile întârzie. În continuare mizăm pe oamenii de afaceri, pentru că din aceste concerte, evenimente, pot fi strânși foarte puțini bani, din câte s-a adeverit, și este imposibil de a aduna suma de 50.000 de euro doar prin concerte”, ne-a declarat coordonatoarea proiectului.

Știrea inițială:

Uniți pentru Sala Unirii – acesta este genericul concertului de binefacere, care va avea loc la 1 decembrie 2022, ora 17:00 în Sala Unirii din Chișinău (str. Mateevici 111), în cadrul proiectului Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova Reabilitarea și amenajarea Sălii Memoriale a Sfatului Țării – Sala Unirii.

Va răsuna muzică clasică și poezie românească de mare valoare în interpretarea artiștilor consacrați – profesori ai AMTAP, studenților și masteranzilor, laureați ai concursurilor naționale și internaționale.

În cadrul evenimentului se va desfășura o expoziție cu vânzare de tablouri și lucrări de artă decorativ-aplicată ale profesorilor și studenților, iar banii vor fi transferați în fondul proiectului.

Palatul Sfatului Țării în care în prezent este amplasat blocul principal de studii al Academiei de Muzică, Teatru și Arte plastice, are mai bine de un secol fiind un monument de arhitectură și de istorie de  mare valoare pentru poporul nostru datorită Actului Unirii Basarabiei cu România votat aici pe 27 martie1918.

Astăzi acest loc al memoriei istorice necesită reparație pentru a putea rezista în timp. În condițiile în care nu se găsesc mijloace financiare suficiente pentru restaurarea integrală a edificiului, organizatorii și-au propus să readucă la viață sala în care a fost votat Actul Unirii, recent denumită oficial Sala Unirii, transformând-o într-un spațiu public polivalent deschis pentru evenimente culturale, științifice, excursii, vizite, ce vor contribui la consolidarea identității etnice și culturale românești, dar și la dezvoltarea comunitară în Republica Moldova.

„Ne dăm bine seama că vom reuși să o facem doar cu sprijinul și suportul unor oameni/instituții/companii cărora le pasă de trecutul,  prezentul și viitorul neamului românesc”, transmit organizatorii.

Pentru a realiza acest proiect se dă startul unei campanii de strângere de fonduri, în care ne organizatorii își propun să adune circa 50.000 de euro.

Ajutorul financiar poate fi transferat la contul special deschis cu acest scop. Datele bancare pot fi găsite pe: https://amtap.md/ro/campanie-de-strangere-de-fonduri-in-cadrul-proiectului-reabilitarea-si-amenajarea-salii-memoriale-a-sfatului-tarii-sala-unirii.html și pe pagina de Facebook: „Sala Unirii AMTAP”.

 Beneficiar: I.P. Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

IBAN: MD56ML000000022519342295 (lei, MD/ EURO/ RON),

Codul fiscal al beneficiarului: 1007600023878

Banca beneficiarului: BC „Moldindconbank” S.A., sucursala „Stefan cel Mare”

Codul băncii: MOLDMD2X334

Destinatia plății: Donatii pentru Sala Unirii

Pe parcursul evenimentului se va face publică informația despre contribuțiile sponsorilor și, ulterior, se va asigura vizibilitatea tuturor partenerilor (persoane fizice și /sau juridice) care și-au adus aportul  la realizarea proiectului.

Vă îndemnăm să participați la concertul de binefacere Uniți pentru Sala Unirii din 1 decembrie 2022.

Articole asemănătoare

Back to top button