fbpx

Un bărbat a sunat de circa 3000 de ori. Motivele pentru care oamenii au apelat la Serviciul 112 în 2021

Cei mai mulţi oameni care au sunat la serviciul 112 în anul care a trecut au făcut-o pentru a chema ambulanţa. Totodată, în comparaţie cu anul precedent, a crescut cu două procente numărul apelurilor reale, iar numărul apelurilor non-urgente a scăzut. Dacă în 2020, cea mai activă persoană care s-a adresat la 112 a efectuat 300 de apeluri, în 2021, un bărbat a depăşit recordul de aproape zece ori, scrie publika.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Este o persoană în Chişinău care informează despre vânzările ilegale, cum ar fi pe marginea traseului, lângă piaţă. Sunete zilnice, câteodată nu sună, dar asta e foarte rar. Zilnic poate să sune de 10, 15 ori. Se prezint, tot, nu este abuziv, vorbeşte frumos şi explică clar”, a menţionat Nicolae Lazari, şef de schimb Serviciul 112.

De cele mai multe ori, oamenii care au sunat la 112 în 2021 au cerut ajutor din cauza COVID.

„Oamenii sunt panicaţi, orice simptom poate să facă legătură cu COVID-ul”, a spus Aliona Morogai, operator.

Cât ţine de poliţie, în 2021 a crescut numărul solicitărilor privind accidentele rutiere fără victime. În cazul solicitărilor pentru pompieri, cazurile de chemare pentru deblocarea uşilor au crescut cu 55 la sută. Sunt însă și cazuri tragice, iar operatorii spun că uneori le este destul de greu din punct de vedere emoţional.

„Suntem şi noi oameni, avem şi noi emoţii şi cumva ne marcheză anumite apeluri. Dar ne străduim să păstrăm o barieră între serviciu şi viaţa personală, ca cumva să nu implicăm emoţional prea mult”, a precizat Tatiana Cebotrai, operator.

Nu sunt excluse nici cazurile care sunt mai puţin urgente şi cele chiar amuzante.

„Avem solicitanţi care se plictisesc, din simplu motiv, n-au cu cine discute şi-i, păi tu eşti un serviciu de urgenţă, tu trebuie să fii psiholog şi să discuţi cu mine, sau cere numărul personal că el este în căutarea unei soţii”, a spus Tatiana Cebotrai, operator.

Anul trecut numărul apelurile reale la 112 a crescut cu peste 41 de mii, de la un milion 280 de mii câte au fost în 2020, la un milion 320 de mii de apeluri.

Articole asemănătoare

Back to top button