fbpx

Topul predicțiilor pentru 2021. Acestea sunt tehnologiile care vor defini următorul an

Experții în domeniul inovațiilor fac preziceri cu privire la tehnologiile care vor defini următorul an. Unele dintre ele au apărut deja pe piață, au stârnit controverse, altele însă, sunt mai puțin cunoscute de public, notează presa străină.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi mai jos care sunt aceste tehnologii și cum va arăta lumea digitală a anului 2021.

Rețeaua 5G

5G sau rețeaua mobilă de ultimă generație va fi lansată în întreaga lume. Acesta va oferi viteze mai mari de date, mai multă fiabilitate și performanțe mai bune, permițând industriilor precum telemedicina să crească rapid.

Houston este unul dintre primele orașe importante în care toți cei trei mari operatori wireless oferă acum servicii 5G. Iar țelul este ca toate zonele, în special cele greu accesibile sau limitrofe, care nu aveau până acum acces la internet, să beneficieze de conexiuni și viteze mari – lucru posibil în 2021.

Într-un sondaj de anul trecut, 62% dintre directorii de afaceri au prezis că 5G va avea un impact mare asupra industriilor lor în următorii trei ani, iar începutul poate fi în 2021.

Securitate cibernetică

Securitatea cibernetică va fi mai importantă ca niciodată în 2021. Hackerii și-au extins atacurile împotriva companiilor din întreaga lume în timpul pandemiei.

Citește și: Premierul Ion Chicu: „Atacurile cibernetice și scurgerile de informații sunt un adevărat pericol pentru securitatea națională”

Atacurile asupra serverelor cloud au crescut cu peste 600%, iar în contextul în care din ce în ce mai mulți oameni care lucrează de acasă, companiile trebuie să își extindă securitatea cibernetică la rețelele de acasă și la dispozitivele mobile pe care oamenii le folosesc.

Lucru de acasă

Dacă tot am menționat creșterea semnificativă a numărului populației care lucrează într-o anumită măsură de acasă, și această tendință merită un loc în topul pentru 2021.

Experții estimează că munca de acasă va deveni un lucru permanent pentru milioane de oameni, deoarece angajatorii își dau seama că nu au nevoie de oameni în spații de birouri scumpe.

Lucrătorii au cerut mai multă flexibilitate a locurilor de muncă, iar angajatorii au acum noi instrumente și tehnologie nouă, cum ar fi nelipsitul Zoom, pentru ca acest lucru să se întâmple.

Inteligență artificială

În cele din urmă, inteligența artificială și utilizarea ei în cele mai multe domenii vor crește rapid. Poate părea un concept futurist, dar probabil am mai început să ne obișnuit cu ideea că algoritmii sunt omniprezenți în viața noastră.

Asta se întâmplă până și atunci când un serviciu de streaming îți sugerează un film bazat pe alegerile tale din trecut. Cu siguranță, influența inteligenței artificiale nu va rămâne deloc marginală, nici acum și nici în viitor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button