fbpx

Topul celor mai dependente țări de social media și cele mai populare aplicații

Potrivit unui studiu realizat recent, locuitorii din Filipine sunt cei mai dependenți de social media. Aceștia petrec online aproximativ 4252 de zile din viața lor, echivalentul a 102.054 de ore. La polul opus se află Japonia, populația căreia petrece pe rețelele de socializare circa 970 de zile din viață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nu este pentru prima dată când Filipine înregistrează un astfel de record. Această țară își menține „titlul de cea mai dependentă regiune de social media” din 2018.

Pe locul al doilea se află Columbia, a cărei populaţie are o durată medie de viaţă de 74 de ani, ceea ce înseamnă că locuitorii acesteia îşi petrec peste 4.220 de zile pe parcursul vieţii pe reţelele de socializare, echivalentul a 101.288 de ore.

Locul al treilea este ocupat de Brazilia, ai cărei locuitori petrec aproape 4000 de zile pe site-urile de social media, echivalentul a 94.152 de ore. Populaţia Braziliei are o speranţă medie de viaţă de 77 de ani.

Alte ţări aflate în rândul celor care îşi petrec mult timp pe social media sunt Statele Unite (2463 zile, locul 27 în clasament), Irlanda (2293 zile, locul 31), Canada (2266 zile, locul 33) şi Australia (2214 zile, locul 34).

Media zilnică de ore petrecute online

În graficul de mai jos este reprezentat timpul petrecut zilnic online de fiecare țară, notează presa străină.

Așadar, filipinezii sunt conectați la rețele aproape patru ore, pe când cei din Rusia și Portugalia au o medie de circa două ore pe zi.

 

În total, 82% dintre persoanele chestionate din întreaga lume au recunoscut că petrec prea mult timp pe reţelele de socializare, potrivit unui studiu realizat de experţi OnBuy.com în 45 de ţări.

În plus, OnBuy a chestionat 2153 de persoane în fiecare ţară dintre cele clasate în primele 10 din fruntea şi din coada clasamentului, pentru a aprofunda obiceiurile media. Sondajul a arătat că 82% au declarat că folosesc prea mult reţelele sociale, în timp ce 79% au spus că petrec 7 ore sau mai mult pe săptămână pe paltformele de socializare.

Pentru ce folosesc oamenii social media?

66% folosesc social media pentru a păstra legătura cu familia şi prietenii, mai ales că în mare parte din 2020 interacţiunea faţă în faţă a fost limitată. 61% folosesc aceste platforme pentru a citi ştirile şi 54% au spus că nu au avut nimic mai bun de făcut, desfăşurând această activitate doar pentru a-şi ocupa timpul liber. De asemenea, 30% cred că, dacă nu folosesc zilnic reţelele sociale, vor pierde cele mai recente bârfe, iar un sfert alarmant dintre cei chestionaţi (25%) au declarat că au sacrificat somnul într-o noapte pentru a petrece mai mult timp pe reţelele sociale.

Potrivit aceluiaşi studiu, la nivel mondial sunt 3,8 miliarde de utilizatori de reţele sociale.

Cele mai populare aplicații

În America, cele mai accesate platforme sunt Facebook și YouTube. Estimările arată că 73% dintre adulți își petrec timpul publicând statusuri pe Facebook, iar 68% – privind streamuri pe YouTube.

Tinerii de până la 18 ani folosesc în mare parte aplicațiile Snapchat, Instagram și Pinterest.

Canadienii preferă să petreacă timpul pe Twitter mai mult decât pe Facebook. 35% din populație este activă pe Linkedln, iar 19% preferă Snapchatul.

WhatsApp este una dintre cele șase cele mai folosite aplicații în Regatul Unit. Din 2016 și până acum, rata de utilizare a crescut cu 10%.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button