fbpx

Top 10 cei mai valoroși fotbaliști din lume! De ce au scăzut cotele lui Mbappe și Neymar

Site-ul de specialitate transfermarkt.com a actualizat cotele de piață ale mai multor jucători din Ligue 1, iar Kylian Mbappe și Neymar, starurile lui Paris Saint-Germain, se află în scădere la acest capitol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cota de piață a lui Mbappe (22 de ani) a scăzut la 160 de milioane de euro, cu 20 de milioane mai puțin față de precedenta estimare, din luna decembrie. Totuși, starul francez rămâne cel mai valoros fotbalist al lumii, potrivit sursei citate.

De asemenea, Neymar, ajuns la 29 de ani, este cotat cum la doar 110 milioane de euro – o scădere de 18 milioane, notează digisport.ro. Site-ul de specialitate a explicat cum s-au produs aceste modificări.

Neymar și Mbappe au o cotă de piață scăzută din cauza sezonului dificil al lui PSG. Din cauza accidentărilor și eliminărilor, Neymar nu a reușit să aibă consistența necesară pentru a-și menține cota de piață. Brazilianul a jucat în doar 21 dintre cele 45 de meciuri posibile și nu a fost de fiecare dată eficient.

Mbappe, care este depășit doar de Keylor Navas în clasamentul minutelor de la PSG, are o situație diferită. Dificultățile pe care le întâmpină echipa sa au contribuit la scăderea cotei. De asemenea, diferența față de ceilalți jucători este un alt motiv. Era o diferență de 60 de milioane de euro față de al doilea clasat (n.r. – Harry Kane), ceea ce era puțin cam mult. Acum, diferența e de 40 de milioane„, a explicat Ronan Caroff, reprezentant Transfermarkt.

PSG riscă să rateze titlul din Ligue 1 în acest sezon. Formația lui Mauricio Pochettino se află pe locul secund, cu 63 de puncte, la trei lungimi în spatele liderului Lille, cu șapte runde înainte de final. De asemenea, Monaco (62p) și Lyon (61p) luptă și ele pentru trofeu.

În schimb, formația de pe Parc des Princes merge mai bine în Champions League. În manșa tur din sferturile de finală, disputată la Munchen, PSG a învins Bayer, scor 3-2.

TOP 10 jucători conform cotei de piață Transfermarkt

1. Kylian Mbappe (PSG) – 160 milioane de euro
2. Harry Kane (Tottenham) – 120 milioane de euro
3. Erling Haaland (Borussia Dortmund) – 110 milioane de euro
4. Mohamed Salah (Liverpool) – 110 milioane de euro
5. Neymar (PSG) – 110 milioane de euro
6. Jadon Sancho (Borussia Dortmund) – 100 milioane de euro
7. Trent Alexander-Arnold (Liverpool) – 100 milioane de euro
8. Sadio Mane (Liverpool) – 100 milioane de euro
9. Raheem Sterling (Manchester City) – 100 milioane de euro
10. Kevin de Bruyne (Manchester City) – 100 milioane de euro

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button