fbpx

studiu | Când și în ce condiții lactatele pot provoca apariția a două forme de cancer. Chiar și un pahar cu iaurt ar avea efecte negative

Consumate zilnic, lactatele ar putea provoca apariția a două tipuri de cancer. Un studiu realizat pe adulți din China arată că și un singur pahar de iaurt la mic dejun poate avea efectul negativ.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Studiul a fost realizat de specialiștii Universității Oxford, cu date colectate de la peste 510.000 de subiecți chinezi, cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani. Doar o cincime dintre ei au consumat zilnic produse lactate.

În timpul perioadei de 11 ani, aproape 30.000 dintre participanți au dezvoltat un cancer. Chiar dacă cele mai multe cazuri noi au fost de tumori pulmonare, adică peste 6000, oamenii de știință spun că lactatele nu influențează apariția lor, scrie digi-world.tv.

În schimb, ar putea fi responsabile pentru instalarea următoarelor cancere din top, cele de ficat și de sân. Pentru fiecare 50 de grame consumate zilnic, riscul unei astfel de afecțiuni s-a mărit cu până la 17 la sută.

Experții cred că produsele din lapte promovează înmulțirea celulelor. Iar hormonii sexuali feminini prezenți în laptele de vacă ar putea juca un rol important în apariția cancerului de sân, pe când acizii saturați și acizii grași trans ar provoca tumorile de ficat.

Articole asemănătoare

Back to top button