fbpx

Spray-nazal anti-obezitate? O singură pulverizare ar fi suficientă pentru a stopa pofta de mâncare

Un spray nazal, care conține oxitocină – supranumit hormonul fericirii, ar putea fi aliatul de nădejde în lupta cu obezitatea, suțin oamenii de știință, trasnmite DigiWorld, potrivit Daily Mail.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform sursei citate, testele efectuate de oamenii de știință au arătat că o singură pulverizare pe fiecare nară este suficientă pentru a te împiedica să te gândești la mâncare. Oamenii de știință susțin că acest spray ar putea fi soluția ideală pentru a combate criza obezității din Marea Britanie, unde unul din patru adulți se confruntă cu kilogramele în plus.

Oxitocina poate stopa pofta de mâncare

Oxitocina – cunoscută sub numele de hormonul fericirii, este un hormon eliberat de creier în timpul manifestărilor de tandrețe, precum mângâieri, îmbrățișări sau chiar sărut. Cel mai recent studiu realizat de oamenii de știință de la Imperial College London și Kingston University London a arătat că oxitocina poate stopa pofta de mâncare.

Nu mai puțin de 40 de voluntari, atât bărbați cât și femei, au acceptat să folosească acest spray cu oxitocină înainte de a le fi arătate imagini cu mâncare ori cupluri în ipostaze romantice.

Spray cu efect placebo?

Astfel, oamenii de știință le-au urmărit reacțiile după ce au folosit acest spra cu oxitocină, iar ulterior le-au dat un spray cu efect de placebo. Rezultatele, care au fost publicate în revista Appetite, au arătat că reacțiile lor au fost mult mai puține atunci când au văzut imagini cu mâncare după ce au folosit sprayul cu oxitocină.

De asemenea, testele efectuate pe animale au arătat că oxitocina poate ajuta la pierderea în greutate. Totuși, oamenii de știință atrag atenția că oxitocina poate avea efecte adverse în cazul unor persoane, precum amețeli, tensiune arterială scăzută și chiar modificări ale ritmului cardiac.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button