fbpx

Maradona avea șanse să trăiască dacă ar fi fost internat. Concluzia anchetei privind moartea celebrului fotbalist

Diego Maradona acea șanse să supraviețuiască dacă ar fi fost internat. Cel puțin aceasta este concluzia celor 20 de specialiști care au anchetat moartea celebrului fotbalist. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit investigației, starul ar fi fost „abandonat” de echipa medicală care îl înconjura cu puțin timp înainte de a surveni decesul, iar tratamentul nu ar fi fost adecvat și eficient, cauzând agonie lentă.

„Maradona început să moară cu cel puțin 12 ore înainte de a fi găsit fără suflare și a suportat o perioadă de agonie prelungită”, se arată în raportul de 70 de pagini a Comisiei, transmite Digi24, cu referire la Reuters. Legiștii care au efectuat autopsia susțin că celebrul fotbalist ar fi putu rămâne în viață dacă s-ar fi aflat într-un centru de îngrijire.

Și una dintre fiicele lui Maradona acuză neurochirurgul care l-a consultat de starea precară a sănătății tatălui ei. În total, ancheta vizează șapte persoane, iar dacă via le va fi demonstrată, ele riscă de la cinci până la 15 ani de pușcărie, conform legislației argentiniene.

Amintim că Diego Maradona a încetat din viață pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani. Acesta se afla în locuința sa dintr-o localitate amplasată la nord de Buenos Aires, unde se recupera după o intervenție pe care o suportase recent.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button