fbpx

Mâncarea viitorului: Cum am putea ajunge să ne alimentăm până în 2050?

Oamenii de ştiinţă au întocmit o listă cu plante mai puţin cunoscute care ar putea fi în meniu până în 2050, scrie BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În viitor, aţi putea lua micul dejun cu banane false sau gustaţi fructe de copac pandanus.

Războiul din Ucraina a evidenţiat pericolele dependenţei de câteva recolte comercializate la nivel global.

Cu 90% din calorii provenind din doar 15 culturi, experţii de la Royal Botanic Gardens din Kew, Londra, caută ingrediente pentru dietele pe viitor.

Schimbările climatice cresc riscul unor „şocuri alimentare” severe, în cazul în care recoltele nu se fac şi preţurile produselor de bază cresc rapid în întreaga lume.

Diversificarea alimentelor pe care le consumăm este una dintre soluţiile pentru a atenua foamea, pentru a aborda pierderea biodiversităţii şi pentru a ajuta la adaptarea la schimbările climatice, spune cercetătorul Sam Pirinon.

„Ştim că există mii de specii de plante comestibile în întreaga lume care sunt consumate de diferite populaţii şi aici putem găsi câteva dintre soluţiile pentru aceste provocări globale ale viitorului”, spune el.

Din cele peste 7.000 de plante comestibile din întreaga lume, doar 417 sunt cultivate pe scară largă şi utilizate pentru hrană.

Pandanusul (Pandanus tectorius) este un copac mic care creşte în zonele de coastă din Insulele Pacificului până în Filipine. Frunzele sunt folosite pentru a aroma mâncărurile dulci şi sărate în mare parte din Asia de Sud-Est, în timp ce fructele asemănătoare ananasului pot fi consumate crude sau gătite.

Arborele poate tolera condiţii dificile, inclusiv secetă şi vânturi puternice.

Citește continuarea pe g4media.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button