fbpx

Mai des sau mai rar? Care este sfatul experților privind spălarea și îngrijirea corectă a părului

Poate ați auzit că spălatul mai rar pe păr este un obicei mai bun pentru podoaba voastră capilară. Sau poate vă gândiți să renunțați la șampon și să vă alăturați mișcării „nu șamponare” în căutarea unui păr mai sănătos și cu un aspect mai revitalizant.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Experții spun că nu există un singur răspuns cu privire la frecvența cu care oamenii ar trebui să se spele pe cap. Este posibil să nu fie nevoie să o faceți atât de des pe cât credeți. De obicei se reduce la preferințele personale.

Conform Alli Webb, un hairstylist profesionist, un păr normal, ce nu are tendințe de îngrășare, ar trebui spălat cât mai rar, întrucât samponarea excesivă poate usca părul, scrie digi-life.tv.

În primul rând, trebuie să intelgem cum funcționează șamponul asupra firului de păr. Șamponul captează uleiurile din păr, murdăria și rezidurile de produs. Însă, dacă îl folosiți prea des, acesta va elimina și uleiurile nutritive de pe firul de păr, uscându-vă podoaba capilară și făcând-o mai predispusă la rupere.

Cine ar trebui să se șamponeze zilnic?

Experții sunt de părere că doar un grup mic de persoane trebuie să șamponeze zilnic, cum ar fi cei cu păr foarte fin, cei care fac mult exercițiu fizic, ce duce la transpirație, sau persoanele care trăiesc într-un loc foarte umed.

„Dacă aveți scalpul gras, atunci este necesară spălarea zilnică. Uneori, oamenii cred că au scalpul uscat pentru că au mătreață, dar în aceste situații este utilă și spălarea mai frecventă”, dezvăluie un doctor dermatolog.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button