fbpx

Liga Campionilor: Regula golurilor marcate în deplasare ar putea fi eliminată! Cele două variante examinate de UEFA

Regula golurilor marcate în deplasare pentru a stabili învingătoarea în meciurile în care două formații se află la egalitate la scorul general ar putea fi eliminată de UEFA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Comitetul Executiv al UEFA ar urma să voteze în viitorul apropiat pentru eliminarea sau modificarea acestei reguli, existând două variante în momentul de față, scrie Daily Telegraph, potrivit Football Italia.

Varianta inițială a fost ca regula, care există din sezonul 1965/1966, să fie eliminată complet, mai ales într-o perioadă în care echipele nu pot beneficia de sprijinul fanilor, iar numeroase partide se dispută pe stadioane neutre din cauza pandemiei de coronavirus.

Totuși, varianta care are șanse mai mari să fie acceptată prevede ca regula să fie modificată, nu eliminată complet. Astfel, ar urma să se țină cont de golurile marcate în deplasare doar în primele 90 de minute din partida retur, nu și în prelungiri, scrie digisport.ro.

Regula aflată în vigoare a făcut ca Juventus să fie eliminată în optimile Champions League din acest sezon. În tur, torinezii au pierdut contra lui Porto, scor 1-2, iar în retur au reușit să întoarcă rezultatul și să se impună cu același rezultat, după 90 de minute. Partida a intrat în prelungiri, unde fiecare echipă a mai înscris câte un gol, iar portughezii au mers mai departe grație golului reușit în deplasare.

Dacă a doua variantă amintită ar fi existat, Porto nu s-ar fi calificat direct la acel rezultat, ci meciul ar fi trecut la loviturile de departajare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button