fbpx

infografic, doc | Ce poziție ocupă Republica Moldova în topul țărilor în care se vorbește cel mai bine engleza

Limba engleză este a treia cea mai vorbită limbă de pe glob, fiind limba oficială în 46 de țări. Potrivit unui studiu, limba engleză se îmbogățește anual cu circa 4000 de noi cuvinte. Pe 16 noiembrie, a fost publicat noul raport EF English Proficiency Index 2021 în care 112 țări sunt evaluate la capitolul cunoașterii acestei limbi. Republica Moldova ocupă poziția 36 pe plan global, iar în Europa se află locul 27.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe podiumul țărilor care se atestă o cunoaștere avansată a limbii engleze sunt: Regatul Țărior de Jos, Austria și Danemarca. Pe locul 4 se află Singapore, iar pe locul 5 – Norvegia.

Republica Moldova ocupă locul 36 pe plan mondial, iar în Europa, țara noastră se poate lăuda cu poziția 27, ceea ce presupune o „competență moderată de cunoaștere a limbii engleze”. Vecinii de peste Prut se poziționează pe locul 15 în lume și pe locul 13 în Europa. Cealaltă țară vecinp, Ucraina ocupă locul 40 în lume și 29 în Europa.

Codașele clasamentului mondial sunt Yemen – locul 112, Sudanul de Sud – locul 111, Republica Democratică Congo – locul 110.

Țările europene precum Turcia, Armenia și Azerbaidjan sunt unicele țări de pe continent incluse în categoria „Competențe joase de cunoaștere a limbii engleze”.

Topul mondial

Topul european

Vezi întregul raport mai jos.

Ef Epi 2021 English by ZUGO on Scribd

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button