fbpx

Încă nu ai planuri pentru acest sfârșit de săptămână? Vino să te delectezi la Teatrul „Eugene Ionesco”

Nu ai planuri pentru acest sfârșit de săptămână? Ia-ți prietenii și hai la teatru. Actorii Teatrului „Eugene Ionesco” te așteaptă cu brațele deschise la trei spectacole. Mai mult, elevii, studenții, persoanele cu dizabilități și pensionarii pot beneficia de 20% reducere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

ADI – Monospectacol cu Anatol Guzic, monodrama +15

„Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, transformându-se în figura care a declanşat al Doilea Război Mondial și a înfăptuit exterminarea etniilor în masă. În ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, poartă un dialog cu mama lui, unica fiinţă care a avut încredere în steaua lui și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârşit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.”

Spectacolul se joacă în sala mică, iar locurile sunt limitate.

Distribuția: Anatol Guzic – ADI

Monodramă de Constantin Cheianu

Regia: Diandra Gherghel

Data: Joi, 17 februarie, ora 18.30. Link către bilete.

Arta conviețuirii, comedie +16

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii.

Durata spectacolului: 120 de minute (fără pauză).

Distribuția:

Veronique Vallon – Doina Arvat

Michel Vallon – Gheorghe Pietraru

Annette Reille – Natalia Prodan

Alain Reille – Anatol Guzic

Comedie de: Yasmina Reza

Regia: Petru Vutcărău

Data: Vineri, 18 februarie, ora 18.30. Link către bilete.

 

Căldură în noiembrie, melodramă +15

Un spectacol despre dragoste, trădare, iubire , prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă. Nu există familie în Republica Moldova care să nu fie afectată de această problemă, vrei să capete un sens viața ta și pentru asta sacrifici multe lucruri. Teatrul nu dă răspunsuri la aceste întrebări, el vine să pună întrebări și deja de fiecare în parte depinde de alegerea pe care o va face.

De Ziua Națională a Culturii în cadrul evenimentului Gala Premiilor anuale în domeniul Culturii 2019, regizorul Petru VUTCĂRĂU – Artist al Poporului, i-a fost acordat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării premiul „Valeriu Cupcea” în domeniul artei teatrale pentru montarea spectacolului „Căldură în noiembrie”.

Synopsis:

Alex, un medic american cu renume mondial, se întoarce în orașul său de baștină, situat undeva pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, de unde a emigrat, mai bine zis a fugit, acum 40 de ani. În taverna unde și-a petrecut cei mai frumoși ani ai tinereții, el o întîlnește pe fosta lui iubită, Elena.

Aflăm din povestea lor despre împrejurările în care s-au iubit și s-au despărțit, calvarul prin care a trecut Elena și prețul pe care l-a avut de plătit ea pentru fuga lui Alex. Martori la toată povestea aceasta sunt doar proprietarul cârciumii, un Tânăr care a moștenit acest local de la tatăl său, împreună cu iubita sa, o Tânără energică și ambițioasă, care vrea cu tot dinadinsul să emigreze împreună cu alesul inimii în America.

Durata spectacolului: 120 de minute (fără pauză).

Spectacolul Căldură în noiembrie a participat la festivalurile internaționale: Festivalul Internațional Multicultural de „Teatrul Tranzit Feszt” (Satu Mare, România), Festivalul Internațional de Teatru Oradea (România); Premiul spectatorului orădean; Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare (București, România) Festivalul “Zile de teatru Matei Vișniec” (Suceava, România)

Distribuția:

Elena– Ala Meșnicov

Alex– Emil Gaju

Tânăra – Natalia Prodan

Tânărul – Maxim Chiriac

Melodramă de Yana Dobreva

Regia: Petru Vutcărău

Data: Duminică, 20 februarie, ora 17:30. Link către bilete.

Articole asemănătoare

Back to top button