fbpx

Ia omul drag de mână și mergeți la teatru. O premieră și trei spectacole legendare vor fi jucate în această săptămână la Eugene Ionesco

Uită de griji, ia omul drag de mână și petreceți împreună serile de ianuarie la teatru. În această săptămână la Eugene Ionesco se va juca o premieră, dar și trei spectacole devenite legendare.

Joi, 21 ianuarie – monospectacolul Adi cu Anatol Guzic

Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, însă în ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, poartă un dialog cu mama lui, unica fiinţă care a avut încredere în steaua sa și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârşit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.

Vineri, 22 ianuarie – O istorie foarte simplă

Piesa este despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiică a unui cuplu înstărit, el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, „evident”, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot.

Sâmbătă, 23 ianuarie – Arta conviețuirii

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al cărui băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat, însă, totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Duminică, 24 ianuarie – Oscar și tanti Roz

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, copilul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu, ca să se simtă mai puţin singur.

Spectatorii sunt obligați să poarte mască medicală pe durata evenimentului, să își dezinfecteze mâinile la intrare și să accepte verificarea temperaturii corpului. Persoanele care refuză termometria nu vor avea acces în sala de spectacole. Respectarea distanței fizice este primordială. Totodată, Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie: tuse, strănut sau rinoree.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Teatrului Național Eugene Ionesco. Informații despre bilete aflați la casă sau pe iTicket.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button