fbpx

Google lansează programul Bard, un serviciu similar Chat GPT

Google anunță Bard, un serviciu similar Chat GPT care propune înlocuirea listelor Google Search cu rezultate bine argumentate, oferind utilizatorilor exact răspunsul dorit, folosind informații extrase de pe site-urile pe care nu mai au nevoie să le viziteze, transmite go4it.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Google Bard ar putea însemna sfârșitul site-urilor web tradiționale, care-și măsoară succesul și veniturile realizate în afișările generate de vizitatori. În schimb, având rolul de informare va fi capabil să genereze răspunsuri coerente la practic orice întrebare adresată, folosind extrase centralizate de pe site-urile „periate” în mod permanent.

În funcție de acuratețea și volumul de informație prezentat, vizitarea site-urilor citate ar putea deveni opțională, mai ales pentru căutările care vizează o anume informație ce poate fi extrasă și prezentată în mod succint.

„Bard poate fi o muză pentru creativitate și o rampă de lansare pentru curiozitate, ajutându-vă să explicați noile descoperiri sau să aflați mai multe despre cei mai buni atacanți din fotbal în acest moment, iar apoi să aflați exerciții care să vă dezvolte abilitățile”, explică CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, într-o postare pe blog. Potrivit acestuia, compania ia măsuri pentru a asigura că răspunsurile lui Bard „întrunesc un standard ridicat pentru calitate, siguranță și temei în informațiile din lumea reală”.

Bard va fi disponibil publicului larg „în următoarele săptămâni”, precizează Google.

Anunțul Google evidențiază presiunea resimțită de companie din partea Chat GPT, serviciul creat de OpenAI și gigantul tehnologic Microsoft, care s-a grăbit să integreze Chat GPT în motorul său de căutare, Bing.

Lansat în noiembrie, Chat GPT are peste 30 de milioane de utilizatori și primește aproximativ cinci milioane de vizite pe zi.

Articole asemănătoare

Back to top button