fbpx

foto | Viața animăluțelor „după gratii”. Un fotograf ne arată realitatea cotidiană a acestor ființe ținute în ferme

Le creștem pentru hrană, însă – în spatele acestui proces considerat normal – există o altă realitate. Acest mesaj încearcă să ni-l transmită activistul civic Andrew Skowron, care a realizat o serie de fotografii pentru a ne arăta cum este viața animăluțelor „după gratii”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Andrew luptă pentru drepturile animalelor de peste 20 de ani, de mulți ani documentându-se despre realitatea animalelor din ferme. Deși este conștient că imaginile pe care ni le prezintă pot fi insuportabile pentru anumiți oameni, activistul insistă pentru a transmite lumii să vadă că animalele sunt și prieteni, nu doar mâncare.

La început de an, el a adresat o scrisoare tuturor celor care iubesc aceste ființe și vor să le vadă libere și fericite, transmite boredpanda.com.

Bună, mă numesc Andrew. Lucrez de mulți ani ca fotograf. Astăzi, vreau să vă cer o favoare pentru noul deceniu. În fiecare an, vizitez numeroase ferme. Foarte des, oamenii nu vor să se uite la fotografiile mele, nu pentru că sunt proaste, ci pentru că arată realitatea pe care societatea noastră nu vrea să o vadă. Nu vrem să vedem durerea, neglijarea, suferința. Nu dorim să recunoaștem crima teribilă pe care noi, în calitate de oameni, am comis-o față de animale.

Vițeii care plâng după mamele lor, întrucât sunt luați de lângă ele imediat după naștere. Găini epuizate, exploatate, practic fără pene, abia respirând. Puii broiler sunt prea grei pentru a-și ridica propriul corp, neputând ajunge la apă sau la mâncare. Minks și vulpile înnebunesc în cuști minuscule ale fermelor de blană, cu răni pe labe și corp. Prepelițe ținute în cuști atât de mici și murdare, încât nici măcar nu visează să-și întindă aripile. Puii cu coada tăiată, cu dinții tăiați, castrați cu nici o anestezie, urlând după ajutor. Scroafele sunt ținute în lăzi, unde nici măcar nu se pot întoarce. Gâștele transportate la sacrificare cu căldură de 40 de grade.

Am înțeles – este dificil de urmărit. Dar nu putem privi cu ignoranță. Nu putem pretinde că nu sunt acolo, doar pentru că nu le auzim țipetele din apartamentele noastre. E timpul să ne trezim. E timpul să facem o revoltă.

În următorul deceniu, vă rog să fiți mai deschiși… dacă iubești cu adevărat animalele, ajută-le. Nu le mânca. Coșmarul pe care l-am creat pentru animale este real și dificil de acceptat, dar dacă ne unim și acționăm acum, ca comunitate – vom câștiga această luptă și vom face din această lume un loc mai bun pentru animale. Și pentru noi înșine.

Cred în tine. Cred că inima ta este mai puternică decât papilele gustative… Hai să facem din acest nou deceniu o nouă eră”, a transmis Andrew.

Articole asemănătoare

Back to top button