fbpx

foto | Un „inel de foc” se va contura pe bolta cerească duminică. Din ce regiuni va putea fi văzut fenomenul?

Ziua de 21 iunie este marcată într-un fel deosebit. Pe bolta cerească se va contura un „inel de foc”, iar fenomenul are denumirea de eclipsă solară anuală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lonelyplanet.com, NASA a creat o hartă interactiva pentru a stabili regiunile din care va putea fi admirat fenomenul. Așadar, eclipsa de soare va mai fi vizibilă din Africa, Asia, China, Oceanul Atlantic, Oceanul Pacific și unele regiuni ale Federației Ruse. O faza parțială a eclipsei va fi văzută și din Republica Moldova și România.

Eclipsa inelară este atunci când Soarele și Luna sunt aliniate perfect cu Pământul, astfel încât diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui – din Soare se văd doar marginile.
Foto: lonelyplanet.com

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București, care oferă aceste date, precizează că eclipsa de Soare din 21 iunie va începe în jurul orei 8:10, are maximul în jurul orei 8:30 și se termină în jurul orei 9.00.

Duminică, 21 iunie, va fi cea mai lungă zi a anului 2020 în emisfera nordică – se va produce solstiţiul de vară, care marchează începutul verii astronomice.

Articole asemănătoare

Back to top button