fbpx

foto | Râde și plânge alături de actorii de la Eugene Ionesco! Spectacolele la care ești invitat în această săptămână

Nu ai încă planuri pentru weekend? Tradițional, și în această săptămână, actorii de la Eugene Ionesco te invită la spectacole.

De această dată spectatorii vor avea posibilitate să plângă, dar și să râdă alături de personaje. Pe scenă se va desfășura o dramă sâmbătă și o comedie duminică.

Sâmbătă, 20 februarie – Oscar și tanti Roz

Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viață. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, copilul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă adolescentului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur.

Duminică, 21 februarie – Iubirea la proști

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşt – un fel de petreceri burgheze la care invitaţii vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revine onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc. În seara cu pricină, eroul se îmbolnăvește şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un conțopist pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino.

Spectatorii sunt obligați să poarte mască medicală pe durata evenimentului, să își dezinfecteze mâinile la intrare și să accepte verificarea temperaturii corpului. Persoanele care refuză termometria nu vor avea acces în sala de spectacole. Respectarea distanței fizice este primordială. Totodată, Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie: tuse, strănut sau rinoree.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Teatrului Național Eugene Ionesco. Informații despre bilete aflați la casă sau pe iTicket.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button