fbpx

foto | Povestea de Crăciun a început la Orhei cu un concert. Organizatorii anunță că au respectat măsurile epidemiologice

Atmosferă de poveste s-a simțit aseară la Orhei, unde a fost inaugurat marți seara Pomul de Crăciun și s-au aprins luminițele de sărbătoare pe străzi. Alături de localnici și oaspeții municipiului au fost și deputați din fracțiunea Partidului ȘOR și Platforma Pentru Moldova, dar și conducerea orașului și a raionului. Organizatorii anunță că evenimentul s-a desfășurat cu respectarea măsurilor epidemiologice.

Seara a început cu un spectacol pentru copii, cu personaje din poveștile de iarnă și cu animatori. Unul dintre momentele emoționante ale evenimentului a fost omagiul adus lucrătorilor medicali din Orhei din prima linie în lupta cu pandemia, dar și medicilor care și-au pierdut viața ajutând oamenii. Pe ecran a fost proiectat un film documentar în care, cetățenii, oficialii și funcționari le mulțumesc doctorilor pentru munca și eforturile depuse.

Într-o transmisiune live, primarul de onoare al Orheiului, Ilan Șor, i-a felicitat pe localnici cu ocazia sărbătorilor de iarnă. El și-a exprimat încrederea că noul an va fi unul mai bun.

„2020 a fost un an complicat, iar 2021, la fel, nu va fi simplu. Sper să ieșim cât mai curând din pandemie, să nu se mai îmbolnăvească oamenii, să fim sănătoși cu toții. Sper ca 2021 să ne aducă bucurii, succese, prosperitate și toate cele bune”, a menționat Ilan Șor.

Un mesaj de felicitare a adresat locuitorilor orașului și primarul Pavel Verejanu. „A fost un an plin de emoții, de lupte, dar și de realizări. În acest an cu pandemie am reușit multe. Dar cel mai important e că lucrurile pe care ni le-am pus în gând am reușit să le realizăm. Chiar și în aceste momente, când inaugurăm sărbătoarea, la Orhei au loc lucrări de reparație a drumurilor. Vă doresc multă sănătate, voie bună pace, în casele dumneavoastră să fie lumină și liniște sufletească”, a punctat primarul Pavel Verejanu.

Vicepreședinta Partidului ȘOR, deputata Marina Tauber, a precizat că Ilan Șor a fost cel care a reușit să transforme Orheiul într-o adevărată poveste. Totodată, oficiala le-a mulțumit localnicilor pentru susținere.

„Vă mulțumim pentru toată susținerea și dragostea pe care ne-o dăruiți, în primul rând, domnului Ilan Șor și echipei lui. Noii suntem puternici datorită dumneavoastră. Vă mulțumim pentru încredere, pentru sprijinul oferit în implementarea proiectelor. Sperăm ca toate problemele să rămână în anul 2020 și să intrăm în noul an cu încrederea că alături de Ilan Șor, de Platforma Pentru Moldova, noi vom reuși să schimbăm în bine viața în Republica Moldova”, a declarat Marina Tauber.

În același timp, urări de bine au transmis de pe scena sărbătorii mai mulți deputați ai Platformei Pentru Moldova. Deputații i-au îndemnat pe oameni să se bucure de atmosfera de sărbătoare, dar să respecte măsurile împotriva răspândirii COVID-19.

„2020 a fost un an greu, suntem într-un an cu pandemie și vă rugăm din suflet să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Un astfel de eveniment nu poate avea loc fără copii, de aceea vă rugăm să aveți grijă, să păstrați distanța socială, să purtați măștile de protecție”, a declarat deputatul Platformei Pentru Moldova Sergiu Sîrbu.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a felicitat locuitorii raionului cu ocazia sărbătorilor de iarnă, adresându-se, în mod special, copiilor.

„Dumnezeu să vă binecuvânteze. Voi, dragi copii, să aveți parte de o copilărie frumoasă, fericită și plină de dragoste. Noi vom încerca pe toate căile să vă oferim tot ceea ce este mai bun. Înger păzitor tuturor! La mulți ani!”, a punctat Dinu Țurcanu. Totodată, președintele raionului i-a mulțumit lui Ilan Șor pentru suportul acordat în lupta cu pandemia, exprimat prin donația de un milion de lei oferit de Fundația „Miron Șor”.

Pe tot parcursul serii, Moș Crăciun, Alba ca Zăpada și eroi din povești au împărțit cadouri copiilor. Festivitatea a culminat cu aprinderea luminițelor de sărbătoare în tot orașul și pe principalul pom de Crăciun al Orheiului, dar și cu un concert susținut de interpreții Ionel Istrati și Nicoleta Nucă.

În acest an pomul de Crăciun de la Orhei a fost amenajat în Piața Vasile Lupu din centrul orașului. Acesta are înălțimea de 22 de metri, este decorat cu peste 1000 de globulețe și 1200 de metri de luminițe. Pe tot parcursul evenimentului, orheienii și oaspeții orașului au fost îndemnați să respecte toate regulile de protecție sanitară și de distanțare socială, dar și să nu admită aglomerări la Pomul de Crăciun sau în alte spații.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button