fbpx

foto | Ei ne poartă faima! Mai mulți moldoveni care au cucerit Românii au Talent în acest an ne-au povestit despre experiența lor

Din 2011, emisiunea Românii au Talent este și gazda talentelor din Republica Moldova. Uite că și în acest an tinerele „stele” au mers să-și încerce norocul pentru premiul cel mare – cel de 120.000 de euro, dar și să promoveze frumosul care este ascuns după chipurile lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ZUGO a aflat de la câțiva dintre cei care anul acesta au cucerit publicul emisiunii – cum au ajuns la Românii au Talent, ce emoții au trăit pe scena mare și ce înseamnă pentru ei această experiență.

Descoperiți-i și voi! 🙂

 

El este Petru Moiseev, are 33 de ani și este toboșar. Spune că ideea de a merge la Românii au Talent a venit spontan, el fiind la un eveniment din Iași. Pe scenă s-a simțit foarte încrezut, a rămas mulțumit de public și jurați, care au fost foarte receptivi. Petru Moiseev menționează că: „pentru cariera mea este un pas foarte important, din motiv că îmi pot dezvolta ideea și pot transmite publicului emoții prin sunetul tobelor. Dacă voi lua premiul cel mare îl voi dona animalelor fără adăpost”.

Momentul de la preselecție al lui Petru.

Laura Muruzuc este o studentă de 24 de ani și a cucerit juriul cu o poezie care are un mesaj profund. La întrebarea cum i-a apărut ideea de a merge la Românii au Talent – ea a răspuns: „Navigam pur și simplu pe internet când mi-a apărut anunțul despre preselecții. Ideea nu a apărut atunci, însă acela a fost momentul când am înțeles pasul pe care urma să-l fac. Eu am ales poezia ca formă de exprimare, de monolog, dialog, grijă față de ceilalți… și ea este drumul meu. Românii au Talent face parte din creșterea, trăirea mea”.

Despre experiența trăită la preselecție, Laura a menționat: „Am făcut un drum lung, în sens propriu. Am tăcut în mare parte toată ziua, am băut multă apă. Mă uitam la mulțimea de oameni pe care îi aveam în jurul meu și mă gândeam la cum fiecare dintre noi poartă un vis și încearcă să-i facă față. M-am gândit la așteptările pe care le avem, la felul în care noi vedem lumea și că uneori realitatea nu-i așa cum o avem noi în minte. Mă gândeam la cum vom împărți succesul sau dezamăgirile și că fiecare va pleca de acolo cu o lecție a lui. E o experiență pe care o trăiești singur, oricât nu ai încerca să o împarți, momentul implică o intensitate interioară, această latură a fost nouă pentru mine… pe scena m-am simțit acasă”.

Pentru Laura, acest pas este unul „făcut din inerție. Noi trăim într-o căutare, deși nu am pierdut nimic… Căutăm un loc în care să ne simțim potriviți, să simțim că – făcând ceea ce am ales să facem – întregim lucrurile. Acesta a fost pasul meu”.

Momentul de la preselecție al Laurei.

Anatolie Vornicescu are 19 ani și este student. Spune că, de fapt, nu a vrut să ajungă pe scena de la Românii au Talent, deoarece nu crede „în astfel de show-uri”, însă fetele din staff l-au convins. Despre preselecție, Anatolie a menționat: „Ca la orice concurs sau selecție, a fost stresant! Patru ore de drum până la Iași, opt ore de așteptare pentru a cânta și deja părea imposibil să te prezinți normal, dar am reușit și m-au chemat mai departe, la audiția filmată”.

Anatolie spune că în fața juraților s-a simțit emoționat, însă aceste emoții au dispărut odată cu momentul în care a început să cânte: „Am cântat din tot sufletul și voiam să demonstrez că într-adevăr sunt talentat și am muncit mulți ani înainte să apar pe scena de la Românii au Talent. Din păcate, jurații nu au înțeles despre ce e piesa și mesajul nu a ajuns la ei, în schimb am fost apreciat de public și am primit sute de comentarii pozitive. Mă bucur că lumea m-a observat, înseamnă că mă mișc într-o direcție corectă”.

Pentru cariera lui, spune moldoveanul, este un pas înainte această ieșire pe scenă și faptul că a fost văzut de întreaga Românie și de Republica Moldova îl bucură foarte mult. Spune că nu mizează pe câștig, deoarece el privește lucrurile real.

Momentul de la preselecție al lui Anatolie.

Irina Revenco este elevă, are 15 ani și a impresionat juriul cu un cover făcut la piesa Lovely, de Billie Eilish, vocea fiindu-i acompaniată de strunele chitarei sale. Ea spune că de mică a fost pasionată de emisiunile care scot în prim plan talentele oamenilor, cum ar fi Românii au Talent, Ukraine Got Talent, Moldova are Talent. Aceasta a fost motivația ei pentru a ajunge pe o scenă de talente.

Irina a fost susținută de către părinții ei care au ajutat-o să-și realizeze acest scop. Spune că a vrut foarte mult să fie apreciată și jurizată de către oamenii profesioniști care au stat în fața ei. Tânăra menționează că experiența de la Românii au Talent a fost unică. A cunoscut multe persoane talentate, din diferite țări, care inspirau și motivau ceilalți participanți prin energie lor.

„Scena de la Românii au Talent mi s-a părut un loc în care visurile devin realitate. Toți cei care stau în juriu sunt persoane renumite atât în România, cât și la nivel internațional, care au realizări grandioase în domeniul lor de activitate. Atunci când am ajuns în fața lor și în fața unei săli pline de spectatori, am simțit energia și susținerea acestora, care mi-au oferit încredere și un sentiment de plină libertate pe scenă. Aceasta a influențat evoluarea de succes a prestației mele cu piesa Lovely de Billie Eilish.

Participarea la Românii au Talent reprezintă o nouă etapă, care va contribui mult la dezvoltarea mea pentru a deveni o cântăreață recunoscută atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele ei. Făcând acest pas, am devenit mai încrezută în propriile abilități și în luarea unor decizii care îmi pot schimba viața”, a mărturisit ea.

Momentul de la preselecție al Irinei Revenco.

Vlad Ciobanu are 4 anișori și a impresionat juriul cu recitarea unei poezii patriotice. Părinții lui Vlad spun că – în urma filmulețelor văzute pe Facebook, unde micuțul recita, organizatorii emisiunii Românii au Talent au contactat familia și i-a invitat să aducă micul talent pe scena mare.

La întrebarea dacă a avut emoții, Vlad a spus că „nu, deloc”. Tatăl lui Vlad menționează că „noi nu ne-am gândit la ideea de a participa pentru locuri sau pentru bani, acest lucru s-a întâmplat spontan și mai mult pentru el însuși, pentru a-și căpăta încrederea în sine”. Vlăduț menționează că „banii nu sunt atât de importanți, noi nu ne gândim la bani, noi ne gândim la participare”. Această participare pentru el este foarte importantă, prin faptul că acumulează cât mai multă experiență pentru realizarea visului de a deveni actor.

Momentul de la preselecție al lui Vlad.

Chișinău Youth Orchestra este reprezentată de 29 de membri cu vârste cuprinse între 14 – 36 de ani. Tinerii au cucerit jurații cu piesele lui Carla’s Dreams. Aceștia spun că ideea de a merge la Românii au Talent a apărut din partea organizatorilor show-lui. Despre cum s-au simțit la preselecții și în fața juraților ei au povestit: „Am trăit experiențe foarte frumoase, este un context nou pentru noi, am simțit profesionalism și multă bunăvoință din partea producătorilor, iar în fața juraților ne-am simțit respectați. Suntem foarte bucuroși că am cântat/comunicat cu personalități iubite de neamul român”.

Chișinău Youth Orchestra mărturisește că aceasta este o experiență foarte utilă pentru ei, dar mai ales pentru tinerii membri ai orchestrei. De asemenea, talentații spun că nu mizează pe câștig, dar pe performanța lor în viitor.

Momentul de la preselecție al celor de la Chișinău Youth Orchestra.

ZUGO le urează mult succes și le transmite un sincer mulțumesc pentru frumosul pe care îl împart! 🙂

Autoare: Daniela Luca, stagiară.

Articole asemănătoare

Back to top button