fbpx

foto | Cum a fost la deschiderea sezonului de vară de la OrheiLand, cel mai mare parc de distracții din R. Moldova

Duminică, 6 iunie, a fost deschis sezonul estival la cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova, OrheiLand. Copiii au fost întâmpinați de către animatori și personajele din desenele animate îndrăgite. Intrarea și accesul la toate echipamentele de distracții sunt în continuare gratuite, anunță Primăria municipiului Orhei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oaspeții prezenți la redeschiderea parcului de distracții au avut parte de un program special, care a inclus un concert și mesaje de felicitare din partea autorităților municipale și raionale Orhei.

Această perlă din inima Moldovei aduce fericirea pentru mii de copii. Menirea acestui parc este să aducă zâmbete pe chipul celor mici, cei care sunt viitorul nostru, al țării”, a declarat primarul de Orhei, Pavel Verejanu,

Edilul i-a îndemnat pe toți copiii din țară să se distreze la OrheiLand. „Vreau să continue muzica, să continue veselia. Vara abia a început. Vă urăm o vacanță cât mai plină de emoții pozitive. Îi așteptăm cu drag pe toți cetățenii Republicii Moldova, toți oaspeții țării, aici, la OrheiLand, unde distracția va fi la ea acasă”, a mai spus Pavel Verejanu.

OrheiLand este simbolul dragostei, al copilăriei, a tot ce este mai frumos în Republica Moldova. Avem oaspeți de peste tot”, a declarat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Potrivit autorităților locale, la parcul de distracții sunt respectate cu strictețe toate normele sanitare în contextul pandemiei. La intrarea în parc, vizitatorilor le este măsurată temperatura, oamenii au acces la dezinfectant, este fluidizat fluxul de vizitatori, astfel încât să nu se formeze aglomerări.

La OrheiLand au fost amenajate tobogane gonflabile, trambuline și spațiile de joacă pentru toate vârstele. Toate au fost luate cu asalt de copii.

Totodată, a fost amenajat un orășel auto dotat cu zeci de mașinuțe, iar cei pasionați de ciclism se pot plimba cu bicicleta. În orășelul auto sunt mai multe străzi cu semafoare, un post de poliție, precum și magazine auto. Astfel, piticii pot juca rolul de șoferi.

Printre principalele atracții este și „Căsuța Inversată”. Iubitorii de adrenalină mai pot simți energia junglei, urcând pe liane și poduri suspendate. Tinerii și adulții se pot odihni în spațiile verzi şi la un teren de bowling. În centrul zonei de agrement există și un havuz muzical.

Totuși, atracția de bază, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, rămâne roller-coaster-ul de tip american, construit în Italia special pentru OrheiLand. Acesta are lungimea traseului de 350 de metri, înălțimea unui bloc cu cinci etaje – 10 metri și lățimea de 17 metri și a fost deliciul vizitatorilor și în anii precedenți. La fel de solicitat este și mega-caruselul „Star Tower”, singurul din țară și unul dintre puținele existente în regiune.

Această prezentare necesită JavaScript.

Oaspeții sunt așteptați la Orheiland în fiecare zi. Luni, parcul va activa între orele 16:00 și 22:00, iar de marți până duminică – de la ora 10:00 până la 22:00.

OrheiLand a fost inaugurat în 1 iunie 2018, la inițiativa ex-primarului de Orhei, deputatul Ilan Șor.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button