fbpx

foto | Cu dormitoare elegante, baruri chic și activităţi recreative: Cum va arăta hotelul care va „pluti” printre stele?

Visezi să vezi cosmosul, dar nu în calitate de astronaut/ă? Uite că acum este posibil, iar unul dintre lucrurile ce ne fac să credem asta este un hotel în stilul vaselor de croazieră care urmează să „plutească” printre stele. 

Așa-numita „Staţia Von Braun” ar putea fi ridicată de la sol în 2025. Totodată, potrivit Companiei californiene The Gateway Foundation, hotelul ar putea fi complet operaţional pentru călătorii în 2027. Construcţia terestră va începe pe 1 octombrie 2019.

Stația are forma unei roate, cuprinde 24 de module care orbitează pământul și va crea o gravitaţie artificială.

„Staţia se roteşte împingând conţinutul către perimetrul staţiei, aşa cum ai învârti o găleată de apă – iar apa e trasă şi rămâne în interior. În apropierea centrului staţiei nu există gravitaţie artificială, însă cu cât te îndepărtezi de centru, senzaţia de gravitaţie creşte”, a spus Tim Alatorre, arhitect la Gateway Foundation.

La început, spun fondatorii, cazarea va fi destul de scumpă, însă – pe parcurs – prețul ar urma să fie redus pentru a costa cam cât o croazieră sau o excursie la Disneyland.

Conform arhitectului de interior, deși staţia va fi folosită şi pentru cercetare, spaţiile vor fi aproape ca și cele de pe Pământ, și – cu siguranță – nu ca într-un laborator. Camerele vor fi încălzite, vor fi covoare şi finisaje monocrome elegante, dar şi baruri chic.

Mai mult, pasagerii vor dispune de activităţi recreative şi jocuri „axate pe ideea că poţi face lucruri care nu sunt accesibile pe Pământ, pentru că datorită imponderabilităţii şi unei gravitaţii reduse, poţi sări mai sus, ridica lucruri, alerga altfel decât ar fi posibil pe Pământ. Va fi oferit un joc de basket „supradimensionat” şi alte sporturi”.

Scopul Fundaţiei Gateway este ca oamenii să dorească să meargă în spaţiu, să trăiască, să muncească acolo şi să le placă un asemenea loc. Autorii proiectului precizează că o călătorie în spațiu va dura între șase luni și un an.

De menționat că hotelul poartă numele lui Wernher von Braun, un inginer aerospaţial pionier în domeniul tehnologiei rachetelor spaţiale, implicat în programul spaţial al Germaniei naziste şi mai apoi în programul spaţial Apollo al SUA. Mai mult, stația este realizată datorită schițelor inginerului, făcute acum 60 de ani, transmite adevarul.ro.

Articole similare

Back to top button
Close