fbpx

foto | Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2022

În perioada sărbătorilor de iarnă, târgurile de Crăciun devin principala atracție a orașelor europene. An de an, vizitatorii sunt așteptați să pășească într-o atmoferă de basm, cu luminițe care strălucesc necontentit și cu decorațiuni încântătoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fiecare an, piețele din marile orașe europene îmbracă mantia sărbătorilor de iarnă și devin un colț de poveste. Pentru a simți pe deplin spiritul sărbătorilor de iarnă am selectat mai jos, unele dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care merită să le vizitezi cel puțin o dată, scrie ProTv.ro.

Târgul de Crăciun de la Viena

Cel mai cunoscut și vizitat târg de Crăciun este cel de la Viena, locul în care s-a organizat prima dată un eveniment de acest fel. Primul târg de Crăciun s-a deschis la Viena în decembrie 1298 și începând de atunci, tradiția s-a răspândit și în alte orașe. Orașul Viena este recunoscut pentru cele 20 de târguri de Crăciun, dar, de departe, cel mai frumos dintre acestea este cel amplasat în fața Primăriei. Târgul este cunoscut sub numele Wiener Christkindlmarkt.

Foto: ProTv.ro

Program

În 2022, târgul de Crăciun este organizat în perioada 19 noiembrie – 26 decembrie 2022 și este deschis publicului în fiecare zi, începând de la ora 10:00 (ora locală), până la ora 21:30.

Pe 24, 25 și 26 decembrie, târgul va funcționa în intervalul orar 10:00 și 18:30.

Târgul de Crăciun din Basel, Elveția

Târgul de Crăciun din Basel este considerat unul dintre cele mai frumoase evenimente de acest fel din Elveția. Iar în 2021, a fost votat drept cel mai grandios târg de Crăciun din Europa.

Foto: ProTv.ro

Program

Târgul de Crăciun va fi deschis în perioada 24 noiembrie – 23 decembrie 2022, în fiecare zi, de la ora 11:00 (ora locală), până la 20:30. Pe 23 decembrie, târgul se va deschide la ora 8:00 și se va închide la ora 18:00.

Piața de Crăciun din Strasbourg, Franța

Târgul de Crăciun de la Strasbourg este unul dintre primele târguri care s-au organizat vreodată în acel loc. Prima data, târgul s-a deschis în 1570, și de atunci a continuat să surprindă publicul prin atracțiile impresionante.

Foto: ProTv.ro

Programul

Târgul de Crăciun de la Strasbourg este deschis în perioada 25 noiembrie – 24 decembrie 2022, zilnic, de la ora 11:00 (ora locală) și până la 20:00.

Târgurile de Crăciun din Praga, Cehia

Cele mai atractive târguri de Crăciun din Praga sunt cele organizate în Centrul Vechi al orașului și în Piața Wenceslas. Cele două sunt apropiate ca distanță și se pot vizita într-o singură zi.

Foto: ProTv.ro

Programul

Cele două târguri vor fi deschise în perioada 26 noiembrie – 6 ianuarie 2023, zilnic, începând de la ora 10:00 (ora locală) și până la 22:00. Târgurile vor funcționa după același program, inclusiv pe 25 și pe 31 decembrie.

Târgurile de Crăciun din Budapesta, Ungaria

La Budapesta se vor organiza Târgul de Crăciun din Bazilica Sfântul Ștefan și târgul de Crăciun din Vorosmarty.

Foto: ProTv.ro

Programul

Cele două târguri de Crăciun din Budapesta se vor desfășura în perioada 18 noiembrie – 1 ianuarie 2023.

Târgul de Crăciun Hyde Park Winter Wonderland, Londra

Târgul de Crăciun din Londra, cunoscut sub denumirea de Hyde Park Winter Wonderland s-a organizat prima dată în 2005, iar de atunci atrage anual mii de turiști.

Foto: Londonist

Programul

Hyde Park Winter Wonderland va fi deschis în perioada 18 decembrie – 2 ianuarie 2023, zilnic, începând de la ora 10:00 (ora locală), până la 22:00.

Articole asemănătoare

Back to top button